Ny teknologi skaber simpelt overblik i ledningsvildnisset

Simplewire, som har udviklet en ny teknologi til hurtigt at skabe overblik over komplekse elinstallationer, har vundet Danish Tech Challenge 2021 og dermed Industriens Fonds Iværksætterpris. Sammen med prisen fik de tre stiftere, Dennis True, Peter Tune og Sasha Beck, overrakt en præmiecheck på 500.000 kroner af H.K.H. Kronprinsen ved et festligt awardshow i dag, den 27. januar, i Industriens Hus.

I september sidste år tog 20 af de mest ambitiøse startups herhjemme hul på årets Danish Tech Challenge, og tilbage som vinder står nu Simplewire. De tre stiftere, Dennis True, Peter Tune og Sasha Beck, har udviklet en teknologi, der giver et simpelt overblik over komplekse elinstallationer, som ellers kræver uendelige elektrikertimer og helt lavpraktiske løsninger som labels, for at holde styr på ledningsvildnisset. Især hos større driftsvirksomheder medfører det store udfordringer og endnu større udgifter.  

Så sent som i sidste uge landede den første ordre med Tivoli og kort efter endnu en hos CPH Airport. Alene i CPH Airport kan man spare 6-7 millioner euro årligt. Dertil kommer en potentielt endnu større besparelse i mindre nedetid.

”Vi har været igennem en vanvittig modning som virksomhed, som vi aldrig ellers ville komme i nærheden af. I Danish Tech Challenge bliver man en del af et imponerende miljø af dygtige og hjælpsomme mennesker, som har givet os et uvurderlig netværk. Næste skridt for os nu er at begynde indsamling af data fra vores kunder, og så er målet at nå 35 kunder i alt i år. Først skal vi rejse en halv million euro gennem et helt nyt investorhold, hvor samtidig skal bruge kompetencer inden for produktion og skalering,” siger de glade vindere fra Simplewire.

Juryen havde følgende ord med på vejen til årets vinder:

”Først og fremmest vil vi gerne understrege, at vi er dybt imponeret over alle finalisterne – særligt deres kommercielle modenhed. Simplewire skiller sig ud, fordi deres teknologi har potentialet til at påvirke en hel industri. Arbejdsprocessen med at lokalisere elinstallationer og ledninger i elektrikerfaget kan stå foran en revolution. Teknologien er så simpel, at man fristes til at spørge, hvorfor det ikke er opfundet noget før, og det er karakteristisk for de helt store opfindelser.”

Simplewire blev startet i 2020. I løbet af de seneste fem måneder i Danish Tech Challenge har de to foundere haft fart på. De fået ny founder med ombord, Sasha Beck, fundet en ny investor, afsendt en patentansøgning og ikke mindst fået virksomhedens første betalende kunder.

Talentmangel udfordrer særligt industrielle iværksættere

Danish Tech Challenge er et intensivt program, der tryktester 20 startups i alle afkroge af deres forretning, så de kan komme hurtigere til markedet. Hardware-virksomheder har typisk længere vej til markedet, og det er afgørende at minimere den tid.

”Vores fornemmeste opgave er at hjælpe disse startups. De seneste to år har hardware-startups været hårdt presset både på talenttiltrækning, men især på de udfordringer i forsyningskæden, vi ser globalt. Komponentknaphed rammer hårdt, men omvendt er det vores opgave i programmet at gøre dem klar til en foranderlig verden og sikre, at de tidligt har orden i penalhuset,” siger Steen Donner, adm. direktør i DTU Science Park.

Industriens Fond har siden 2014 afholdt Danish Tech Challenge i samarbejde med DTU Science Park. Programmet har skabt mere end 1000 arbejdspladser og 250 nye hardware-produkter er lanceret:

”Vejen fra den gode idé til den første ordre er lang for Industrielle iværksættere. Med Danish Tech Challenge vil vi gerne hjælpe iværksætterne, så flere overlever og flere får succes – og det er faktisk lykkedes ret godt gennem mange år efterhånden. Det er imponerende, hvor hurtigt virksomhederne rykker sig, når de er med i Danish Tech Challenge. Vinderne fra Simplewire er et godt eksempel, men de andre deltagere har også taget store skridt i løbet af det seneste halve år. Uanset om det handler om ny teknologi, internationalisering, bæredygtig produktion eller noget helt fjerde, så er de her virksomheder klar til at tage kampen op og hele tiden forbedre sig. Det er glædeligt at se,” siger Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand i Industriens Fond.

Verdensmål og team trender

Ud over det vigtige fokus på kapitalrejsning, produktudvikling, godkendelsesbehov og ikke mindst salg, har årets program også haft særligt fokus på teamsammensætning og verdensmål.

Samarbejde i teamet er en utrolig vigtig faktor for, hvor effektivt virksomheden arbejder, og hvordan den opfattes udefra af fx investorer. FN’s Verdensmål har i år været en ny disciplin i programmet, fordi de nu anses som lige så vigtige elementer af at opbygge en virksomhed, som nogle af de mere klassiske discipliner inden for forretningsudvikling.

Danish Tech Challenge 2021

I årets Danish Tech Challenge deltog: Aerial Tools, AQ Feed, Blue Atlas Robotics, Brøg, Ceus, Exo360, GripWiq, HEMBOO, Hydrosafe, Kombo Audio, NAUST Robotics, Fionia Locker, Sensæ, SimpleWire, Sincere Aquaculture, StaySeat, StepUp Horse, VenomAID Diagnostics, Viking Drone og WOHN.

Finalen bestod af Kombo Audio, Simplewire, Sincere Aquaculture, StaySeat og WOHN, som alle pitchede på scenen til awardshowet i Industriens Hus.

Om Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge er et fem måneders intensivt program, hvor deltagerne får adgang til sparring med rådgivere og mentorer, prototypeværksted, investorer og en hovedpræmie i form af Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner. Danish Tech Challenge blev lanceret i 2014 som et udviklingsforløb målrettet teknologiske hardware-iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet. Over 100 hardware startups ansøger hvert år. Programmet gennemføres i et samarbejde mellem Industriens Fond og DTU Science Park.

Vigtige tal

  • 250 nye produkter er lanceret siden Danish Tech Challenge startede i 2014
  • 1,2 mia. kroner hentet i funding siden 2014
  • Mere end 1.000 medarbejdere arbejder i en DTC-virksomhed
  • 93 % af virksomhederne, der har været med i DTC, er stadig aktive
  • I 2020 modtog 75 % af deltagerne funding under programmets forløb

Tidligere vindere af Danish Tech Challenge

Nordic Power Converters (2014), MedTrace (2015), Bifrost Communications (2016), Hydropen (2017) (tidligere Rosenby Engineering), MiWire (2018), PentaLock (2019) og Athlee (2020) (tidligere SwimCam).

Tilmeldingen til næste års udgave af Danish Tech Challenge er åben og kan ske på danishtechchallenge.com.

Nyheder

Nyhed

28. januar 2021

Undervandskamera vandt Danish Tech Challenge

Nyhed

19. juni 2020

Danish Tech Challenge præsenterer 20 nye hardware startups

Nyhed

13. maj 2020

Danish Tech Challenge fortsætter yderligere tre år

Projekt data

Om projektet

Læs mere om Fondens involvering i projektet.

Besøg hjemmesiden

 

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.