Danish Tech Challenge præsenterer 20 nye hardware startups

​Danmarks største accelerationsprogram for hardware startups er klar til en ny sæson. Efter flere måneders screening, interviews og juryvotering er 20 ambitiøse startups udvalgt til den syvende udgave af Danish Tech Challenge.

31. august åbner Futurebox dørene for 20 hardware startups, som er udvalgt til at deltage i Danish Tech Challenge 2020. Danish Tech Challenge er et accelerationsprogram over fire måneder, hvor deltagerne får trykprøvet alle afkroge af deres forretning og samtidig får den nødvendige hjælp til udvikle sig.

Derudover får alle deltagere adgang til et fuldt udstyret prototypeværksted, sparring med rådgivere og mentorer og ikke mindst en bred eksponering for investorer.

Ud over forretningsudvikling er Danish Tech Challenge også en konkurrence, hvor den endelige vinder modtager Industriens Fonds Iværksætterpris og en præmie på 500.000 kroner, som uddeles til et storslået show i januar.
 

Deltagerne i Danish Tech Challenge 2020

AmiNIC udvikler en nanoteknologisk gassensor til måling af friskhed og holdbarhed af fødevarer, som kan erstatte sansevurderinger og tommelfingerregler i fødevareindustrien.

Arctic Systems vil reducere gnaverbestande ved hjælp af en intelligent digital platform og mekaniske fælder, som giver byer og virksomheder mulighed for at bekæmpe rotter og lignende uden brug af rodenticider.  

BIRanalyzers vil hjælpe mikrobryggere brygge bedre øl ved hjælp af en sensorteknologi, som giver mulighed for direkte måling af de vigtigste kvalitetsparametre for ølbrygning.

BrainCapture diagnosticerer epilepsi i lavindkomstlande med et mobil og let anvendeligt device.

Coalescent Mobile Robotics har udviklet en selvstyrende robot, der automatisk kan fylde varer på hylderne i supermarkeder og dermed frigøre tid til andre opgaver.

Flowplan tilbyder et komplet IoT-system, der måler vandforbrug på vandfiltre i realtid, så man kan sikre rettidigt kalkfilterskift og undgå ressourcespild.

Glysious har udviklet en glycerin- og silikonebaseret ansigtsmaske, der kan levere aktive stoffer til huden både som et kosmetisk produkt og som et medicinsk produkt til f.eks. sårpleje.

IMP Scandinavia udvikler et intelligent plaster, der kan hjælpe med at diagnosticere og overvåge patienter.

GO-Pen producerer en prisvenlig insulinpen, som skal hjælpe både sundhedsvæsen og patienter med at bekæmpe diabetes.

June Systems reducerer unødvendige kejsersnit og børn født med hjerneskader ved at gøre føtale blodprøver tilgængelig for flere behandlere og patienter.

Kvasir Technologies har en patenteret teknologi til at konvertere biomasse til olie på en omkostningseffektiv måde.

Lotus Microsystems udvikler små silikonebaserede elektriske omformere, som muliggør fremstilling af f.eks. mindre høreapparater. 

Second Sun har udviklet et refleksionssystem til sportsstadioner, som kan omdirigere sollys ned til banen og sikre en grønnere græsplæne og dermed en bedre bane at spille på.

SIDEKICK udvikler den første plug-and-play sportsprotese, som giver amputerede mulighed for at leve et aktivt liv.

Startak udvikler et system til solsporings i solcelleanlæg, som er hurtige, billige og nemme at installere.

SYNCSENSE bekæmper muskeltabssygdommen sarcopenia med VR. Løsningen skal motivere og aktivere ældre til motion, stimulering af sanserne og social interaktion.

SwimCam arbejder på en prisbillig kameraløsning til videofeedback til konkurrencesvømmere, som er billig, nem at bruge, produceret i lette materialer og med et simpelt user interface.

Vaerks har designet en CNC-platform til lavvolumen produktion af mindre dele.

Zenze udvikler sensorer til fodsåler i sko, som kan måle gangsymptomer på Parkinson. Data fra sensorerne skal hjælpe behandlere med håndtering og medicinering af sygdommen.

UDU udvikler interaktivt, smart legetøj, der gør det sjovere for børn at være fysisk aktive. Det skal bidrage til at løse de sundhedsmæssige problemer stillesiddende adfærd medfører for de næste generationer.

Projekt data

DANISH TECH CHALLENGE

Danish Tech Challenge er et vækstforløb, hvor teknologitunge hardware startups kan accelerere udviklingen af deres startup og samtidigt deltage i en konkurrence om at vinde Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

20 startups deltager hvert år og bliver i fire måneder henover efteråret kørt igennem et intensivt forløb, hvor forretningsudviklere og specialister arbejder med deltagernes forretningsmodel, team og teknologi med henblik på at accelerere deres startup og skabe en bæredygtig virksomhed.

TEMAINDKALDELSE

Danish Tech Challenge udspringer af en temaindkaldelse om at skabe flere danske vækstiværksættere, som Industriens Fond gennemførte i 2013. Læs mere om temaindkaldelser i Industriens Fond her.

MERE INFORMATION

Spørgsmål angående Industriens Fonds engagement i Danish Tech Challenge kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 33 37 62 08
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.