Undervandskamera vandt Danish Tech Challenge

Efter fem måneders intensiv acceleration er SwimCam, som på rekordtid har skabt et undervandskamera til træning af svømmere, kåret som vinder af Danish Tech Challenge 2020.

SwimCam vinder Danish Tech Challenge 2020 og modtager dermed Industriens Fonds Iværksætterpris og den tilhørende præmie på 500.000 kroner. SwimCam har udviklet et undervandskamera, som kan hjælpe svømmere og svømmetrænere til at forfine teknikken med et forsinket livefeed direkte fra bassinet. Fokus hos SwimCam har blandt andet være at skabe et kamera, som er nemt at bruge, så det kan indgå som et almindeligt element i den daglige træning – i modsætning til de eksisterende og mere komplicerede løsninger, som aldrig kommer ud af redskabsrummet.

Det er fuldstændig fantastisk at stå her og være vinder af en konkurrence med så dygtige startups med så store potentialer. Da vi så alle de andre finalisters pitches, tænkte vi: Dem kommer vi aldrig til at slå! Men vi har virkelig prøvet at rykke hurtigt og eksekvere en masse, så vi er lykkedes med at gå fra en idé til et salg – og en meget tilfreds kunde – på kun otte måneder. Det er en svær øvelse, når man arbejder med hardware. Næste skridt er at komme ud over landets grænser og sælge internationalt – og det skal allerede ske i år,” siger de to co-founders, Thomas Terney og Anders Sandfuss.

I løbet af hele ugen har man kunnet følge finalisterne, deres idé-pitches og en række dybdegående interviews på www.DTC2020.dk. Og i dag kulminerede Danish Tech Challenge så, da Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik kårede SwimCam som vinder.

I alt har 20 virksomheder været med i Danish Tech Challenge i løbet af det forgangne år. Alle med spændende produkter og et engagement på et meget højt niveau.

De virksomheder, der har været med i Danish Tech Challenge i år, har sat en helt ny barre for ambition, kreativitet og arbejdsomhed. Vi glæder os også rigtigt meget over en stor diversitet i år, hvor halvdelen af finalisterne er kvinder, og generelt spænder feltet af founders fra 20 til 70 år med alle mulige forskellige faglige baggrunde,” siger Steen Donner, CEO i DTU Science Park, der står bag Danish Tech Challenge sammen med Industriens Fond.

Ved at være med i Danish Tech Challenge får iværksætterne løbende hjælp fra forretningsudviklere og rådgivere inden for mange forskellige områder og i alle afkroge af forretningen. Det skaber en grobund for virksomhedernes levedygtighed og fremtidige vækst.

Iværksætteri er en svær disciplin. Og særligt hardware-iværksættere står med mange komplekse udfordringer, når den gode idé skal konverteres til et værdiskabende produkt og glade kunder. Med Danish Tech Challenge ønsker vi derfor at hjælpe netop hardware-iværksættere godt i gang på rejsen mod vækst. Evalueringer fra tidligere år viser, at mange af virksomhederne klarer sig godt, og det håber vi selvfølgelig også at både SwimCam og de øvrige af årets deltagere kommer til,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond.

Med sejren kommer SwimCam i fint selskab med de tidligere vindere fra Nordic Power ConvertersMedTraceBifrost CommunicationsHydroPenMiWire og Pentalock.

Projekt data

Kåringen

Afgørelsen af Danish Tech Challenge er i år foregået udelukkende digitalt. Det hele kan ses her.

Finalisterne

Besøg de seks finalister i årets udgave af Danish Tech Challenge:

Mere info

Ønskes yderligere information om Danish Tech Challenge, så kan fondens sekretariat kontaktes.

Ole Østrup
Formidlingschef
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.