Danmark får bronze til EM i Cybersikkerhed

Efter en kaotisk konkurrence om titlen som Europas bedste white-hat hackere kan det danske cyberlandshold tage bronze med hjem.

Der har været fuldt tryk på kedlerne for det danske cyberlandshold, der over de sidste tre dage har dystet mod 34 andre lande i de europæiske mesterskaber i cybersikkerhed i Norge.

Og selv om Danmark, som forsvarende Europameste, lå lunt i svinget, måtte de på konkurrencens sidste dag se sig overgået af Tyskland og Schweiz, der indtager henholdsvis første og andenpladsen. Men det er et solidt resultat, lyder det fra professor i Cybersikkerhed på Aalborg Universitet og cyberlandsholdstræner, Jens Myrup:

“Årets EM har været præget af en lang række tekniske udfordringer, hvor der flere gange undervejs har været ændrede regler, uklar kommunikation og systemer, der har været aflåst for flere deltagere, så det er på alle måder en toppræstation at lande bronze. Det er gået op og ned, men vi har haft et hold som selvom, det har set svært ud, er blevet ved med at kæmpe,” lyder det fra landsholdstræneren.

Forsvar og angrib

I én kampdisciplin fik landsholdet en server, de skulle forsvare, mens de angreb og forsøgte at udnytte de øvrige holds servere. I en anden disciplin skulle de finde information i sårbare apps, billeder eller netværkstrafik.

Landsholdet består af ti unge på 15 – 25 år, der har dystet sig frem til en plads på holdet ud fra en talentpulje på over 800 hackere.

Holdet har været igennem flere måneders intens træning som forberedelse til EM i Norge.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.