Cirkulær økonomi = bedre kunderejse

Kombiovn-producenten Hounö har gennemført et rådgivningsforløb hos Ready2Loop. Det har styrket arbejdet med at omstille sig til cirkulær økonomi og skabt bedre produkter.

14 fulde arbejdsdage. Så meget har den østjyske kombiovn-producent HOUNÖ investeret i et rådgivningsforløb med Ready2Loop i form af workshops og forberedelse. Et forløb, der ifølge direktør Rasmus Vingaard Larsen, har været en øjenåbner for, at cirkulær økonomi og en styrket kundeoplevelse går hånd i hånd.

”Med Ready2Loop samarbejder man med nogen, der kender processerne og har en platform, der er lige til at gå til. For os har det betydet et fælles sprog og en forståelse for, hvordan vi kan benchmarke os op mod andre. Helt konkret har vi fået en solid handlingsplan, som vi nu har indarbejdet i vores strategi,” fortæller han.

Ny service-app skaber bedre produkter

Hos HOUNÖ er kundetilfredsheden altafgørende.

”Det er kunderne, vi er mest interesseret i, og det er afsættet for den service-app, vi nu er i gang med at udvikle. Den skal gøre vedligehold nemmere for vores kunder i form af såkaldt ’predictive maintaince’ og samtidig sikre, at vi ikke skal have teknikere på vejen, der skal frem og tilbage efter reservedele,” fortæller Rasmus Vingaard Larsen og fortsætter:

”Men den app er jo også en guldgrube af data, der gør os klogere på, hvordan vores ovne bruges og performer ude hos kunderne. Det er viden, vi bruger målrettet ift. design, optimering og til at forlænge levetiden”, fortæller Rasmus Vingaard Larsen og peger på et konkret eksempel:

”Vores ovne er high-end produkter – Hvordan får vi dem til at holde længere? Her samarbejder vi med nogle virkelig dygtige samarbejdspartnere i blandt andet Holland, der sikrer, at når de store kæder har brugt vores ovne, så tager vi dem hjem et år eller to, før de er helt døde, reparerer dem og sælger eller leaser dem ud til mindre virksomheder eller restaurationsstartups, der ikke har de samme ressourcer, som de store aktører.”

Komponentmængde er reduceret med op mod 70 pct. 

”I vores nye produktdesign har vi reduceret mængden af indgående komponenter med mere end 50%. Med Ready2Loop har vi fået indsigt i, hvordan vi kan høste de lavthængende frugter i et cirkulært perspektiv og kombinere vores modularitet med mulighederne for at forlænge levetiden af vores produkter, fx via vores tidsløse design med moduler, der kan opdateres individuelt i stedet for et helt nyt produkt.

Det speeder processen op både i forhold til bæredygtige tiltag men også i forhold til et cirkulært tankesæt,” forklarer Rasmus Vingaard Larsen.

Start jeres cirkulære rejse med Ready2loop

Din virksomhed kan også starte omstillingen til cirkulær økonomi sammen med Ready2loop. Projektet har defineret syv værdikædelag, som produktionsvirksomheder skal bruge for at opnå en vellykket overgang til cirkulær økonomi.

Ready2loop hjælper med implementeringen af cirkularitet og styrker virksomhedens parathed i hele værdikæden, både upstream og downstream – og det er gratis at være med.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.