3D kompetencer til SMV metalklynge

Projektet vil imødekomme en stigende efterspørgsel på 3D print, ved at tilbyde uddannelses- og kursusforløb til metalindustrien og derved give branchen et kompetenceløft.

I takt med en stejl teknologiudvikling inden for additive manufacturing (AM) inden for de seneste år, er efterspørgslen på AM (3D) kompetencer ligeledes skud i vejret. Særligt inden for bil, fly og vindmølleindustrien stiger behovet, og det lægger nu et pres på de danske underleverandører ift. at kunne tilbyde virksomhederne 3D print.

Projektet vil derfor styrke klyngen af SMV metalvirksomheder i Danmark, ved at opbygge ”3D Metal Alliancen” – et samarbejde med Herningsholm Erhvervsskole og AU Herning som skal give industrien adgang til 3D metalprintkompetencer og -udstyr.

Projektet består af en række uddannelsesaktiviteter, hvor der blandt andet oprettes et korps af metalprintlærlinge, som skal være spydspidser ift. at bringe viden og kompetencer ud i virksomhederne.  Undervejs i projektet skal seminarer klæde SMV metalvirksomheder på til bedre at kunne se forretningsmuligheder og der indgås individuelle kompetenceforløb.

Projektet skal på sigt give danske SMV Metalvirksomheder adgang til faglærte og ingeniører med solide kompetencer inden for 3D Metalprint og styrke deres markedsposition og konkurrencekraft.

PROJEKTET

Projektnavn:
3D kompetencer til SMV metalklynge

Projektejer:
Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier

Tid:
2020-2021

Støttet med:
921.000 kr.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i samarbejde med en række aktører.

KONTAKT

Projektansvarlig
Nanna Seidelin
Erhvervschef
Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier
29411133
nase@herningsholm.dk

Kontaktperson
Nils Hedegaard
Specialkonsulent
Erhvervschef Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier
25424512
nh@herningsholm.dk

Projektansvarlig Industriens Fond
Anders Wils
Direktionskonsulent
33 37 62 33
aw@industriensfond.dk