Lær at lave et CO₂-regnskab

Klimaklar produktionsvirksomhed

GRATIS FORLØB: 

En klimaklar virksomhed er en konkurrencedygtig virksomhed. De store virksomheder kræver i stigende grad overblik over CO₂-aftrykket og konkrete reduktionsplaner. De forpligter sig til at reducere CO₂-udledninger fra hele værdikæden – også fra deres underleverandører. Derfor kræver både de store virksomheder i Danmark og kunder på eksportmarkederne nu, at I som underleverandører har viden om jeres CO₂ -aftryk.

Igennem Klimaklar Produktionsvirksomhed får I viden og værktøjer til at forstå egen CO₂-data, sætte reduktionsmål samt få inspiration til god klimakommunikation. I et Klimaklar-forløb får jeres virksomhed op til tre log-ins til en digital læringsplatform, hvor I får adgang til følgende online-moduler:

  • Klimadagsorden
  • Dataindsamling
  • Klimakompasset
  • Reduktionstiltag
  • Målsætning
  • Kommunikation

Sæt mål for jeres virksomhed

Efter hvert modul vil der være supporterende læringsmøder via Teams, hvor I kan stille opklarende spørgsmål. Læringsmøderne er åbne for alle deltagere og er faciliteret af en fra Klimaklar-sekretariatet og en klimarådgiver. Desuden vil der også være mulighed for at stille et spørgsmål på platformen, kontakte en klimarådgiver telefonisk, booke en 1:1 konsultation med en klimarådgiver (NRGiEnergySolutionViegand Maagøe og Transition ApS) og/eller blive klogere på næste skridt.

Når I har været igennem programmet, har I tilegnet jer viden om klimadagsordenen og GHG-Protokollen (inkl. scope 1-2-3) og udfærdiget virksomhedens CO₂-beregning. I vil kunne sætte mål for jeres kommende reduktioner og udarbejde handlingsplaner og forsat holde jer konkurrencedygtige. Desuden vil I ved forløbets afslutning få tilsendt et Klimaklar-diplom.
Programmet henvender sig til alle danske produktionsvirksomheder og relaterede brancher, der samarbejder tæt med en produktionsvirksomhed, og som ønsker at beregne deres CO₂-aftryk på virksomhedsniveau (ikke på produktniveau). Din virksomhed skal have en DB07-branchekode mellem:

  • 10.00.00-39.99.99  Industri, energiforsyning, vandforsyning og renovation
  • 45.00.00-46.99.99  Engroshandel
  • 49.40.00-49.49.99  Transport

Er du i tvivl om, hvad din branchekode er, kan du søge det frem  her. 

Klimaklar Produktionsvirksomhed et samarbejde mellem Dansk Industri og Industriens Fond. Læs mere om projektet her – og mere hos DI her.

Tilmeld dig nu

Klik her

Aktuelt

Nyhed

23. oktober 2023

Vi er ikke klimaeksperter, men vi har lært at forstå vores klimaregnskab

Nyhed

28. august 2023

“Det første spørgsmål, vi får, er altid: ‘Hvor meget CO₂ udleder I?” 

Nyhed

2. august 2023

Klimaregnskab: Fra antagelser til data

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.