VL sætter fokus på hvordan erhvervslivet kan omsætte ansvarlig forretning til en konkurrencedygtig ledelses- og forretningsmodel.

Afsluttet
Bæredygtig produktion

Projektet byggede videre på projektet FN’s verdensmål som konkurrenceparamenter, som i forbindelse med VL’s 2019-årstema ’FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter’ satte SDGerne på dagsordenen i dansk erhvervsliv.

De vigtigste resultater

  1. Bevillingen har skabt fokus på koblingen mellem ansvarlig forretning og verdensmål som forudsætning for langsigtet konkurrenceevne.  

  2. Der er udviklet er version 2.0 af GGBN-app’en til at måle virksomheders ansvarlighed. 

  3. Mere end 4.000 virksomhedsledere har fået kendskab til app og værktøjer. 

Med VL-2020-årstemaet ’Responsible Business – A Competitive Advantage’ blev der sat fokus på ansvarlighed som en del af virksomhedernes strategi, og på hvordan man omsætter samfundsansvar til en konkurrencedygtig ledelses- og forretningsmodel.  

Projektet skulle skubbe på dagsordenen gennem en række aktiviteter for samtlige 4000+ VL-medlemmer og gennem videreudvikling af et modenhedsværktøj til Global Goals Business Navigator app’en, hvor virksomhedsledere kan måle, hvor langt de er med at implementere en ansvarlig strategi og ledelsesmodel. ​ 

Covid-19 satte en stopper for de fysiske aktiviteter, som i stedet blev til digitale analyser og interviews om temaet, som med konkrete cases og dilemmaer viste vejen for de to store omstillingsprocesser, der griber ind i hinanden, for at nå verdensmålene – nemlig strategisk forankring af verdensmålene som konkurrenceparameter og forankring af de nye teknologier i virksomhedernes ledelse.  

Som led i projektet videreudviklede man det digitale værktøj Global Goals Business Navigator (GGBN) – en app som skal inspirere og engagere virksomhedsledere til at integrere verdensmålene i virksomhedernes strategi og finde de nye konkrete løsninger, som målene åbner for. 

Ved projektets afslutning var app’en downloadet 30.000 gange, også uden for Danmark, og app’en har fået anerkendelse i en artikel i Forbes. Ligeledes er udviklet en praktisk guide til afholdelse af workshops mv.  

VL-grupperne fortsætter i 2022 med årstemaet Sustainable Leadership arbejdet med bæredygtighed, med særlig fokus på ledelsesopgaven. Her vil viden og materiale fra projektet blive anvendt. 

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Responsible Business – A Competitive Advantage

Projektejer:
Dansk Selskab for Virksomhedsledelse

Website:
vl.dk

Periode:
2020-2021

Støttet med:
1,5 mio. kr.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse i samarbejde med en række aktører. Besøg dem herunder.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Ida Bratting Kongsted
Adm. direktør
Dansk Selskab for Virksomhedsledelse – VL grupperne
Telefon: 51 51 98 01
Mail: ibk @vl.dk

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.