FN’s verdensmål som konkurrenceparameter

Afsluttet
Bæredygtig produktion

Projektets formål var at sætte en operationalisering af verdensmålene på agendaen som årstema i VL-netværket og på VL-døgnet i 2019.

Projektet ville styrke dansk erhvervsliv til på en let tilgængelig måde at skabe forretning og værdi i anvendelsen af FN’s verdensmål som konkurrenceparameter samt øge danske virksomheders indsigt i, at FN’s verdensmål ville blive en ny konkurrenceparameter. Målgruppen for projektet var Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL)s medlemmer – Virksomhedsledere.

Projektet blev udført af VL i samarbejde med UNICEF, Global Compact Network Denmark, McKinsey og Company. Derudover bidrager CBS og DTU til projektet.

På baggrund af en kortlægning af medlemmernes kendskab til og brug af verdensmålene som konkurrenceparameter blev der afholdt en række landsdækkende faciliterede workshops i VL-regi med henblik på at videndele og rådgive virksomhederne i at udvikle én eller flere konkrete verdensmålsinitiativer, som skulle skabe forretningsmæssig værdi.

Kortlægningen og resultaterne fra workshops og surveys mundede ud i en opsamling og en analyse, som skulle danne udgangspunkt for udviklingen af en række open source værktøjer og digital guide, som blev tilgængelig på VL’s hjemmeside for alle interesserede virksomheder.

Resultaterne blev præsenteret ved VL-døgnet 2019 ”Verdensmålene LIVE!”, som blev afholdt i FN byen den 6. juni 2019 i samarbejde med UNICEF. Ligeledes blev resultaterne og guide præsenteret og ved UN Global Compact Summit i New York i september 2019.

EFFEKT

Projektets forventning var at styrke danske virksomheders konkurrenceevne ved at give virksomhederne en konkret indsigt i og værktøjer til, hvordan verdensmålene kan anvendes som konkurrenceparameter.

Der blev opstillet følgende succeskriterier for projektet:

  • Konkret indsigt i, hvordan verdensmålene kan anvendes som konkurrenceparameter.
  • Over 80% af medlemmerne tilkendegiver, at de aktivt vil bruge den viden, som de har tilegnet sig fra projektet, og at den er nyttig i deres virksomhed.

Flere end 1000 downloads af guiden inden for de første 6 måneder.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
FN’s verdensmål som konkurrenceparameter

Projektejer:
Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL)

Website:
vl.dk

Periode:
2018-2019

Støttet med:
3,83 mio. kr.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL) i samarbejde med række danske aktører. Besøg dem herunder.

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport:
Læs den afsluttende rapport

KONTAKT

Projektansvarlig:
Ida Bratting Kongsted
Direktør
Telefon: 51 51 98 01
Mail: ibk @vl.dk

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.