Samarbejde trækker MIT-talenter til Danmark

Afsluttet
Internationalisering

MIT-Danmark Partner Program blev søsat i 2018 med henblik på at give virksomheder adgang til viden og talenter igennem et langsigtet partnerskab mellem Danmark og Massachusetts Institute of Technology.

De vigtigste resultater

  1. Danske virksomheder har fået 39 MIT-praktikanter siden programmets opstart.

  2. Eksponering af Danmark som karrieredestination.

  3. Øge tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft via større omtale.

Synlighed, samarbejde og synergi 

Adgang til højtkvalificeret arbejdskraft fra Danmark og udlandet er afgørende for danske virksomheders konkurrenceevne og vækst. Projektets overordnede formål var derfor at bidrage til dansk erhvervslivs udvikling ved at etablere et langsigtet partnerskab mellem Danmark og den verdensførende amerikanske uddannelsesinstitution, Massachusetts Institute of Technology (MIT). 

Igennem det treårige programforløb blev der arbejdet på at øge kendskabet til danske virksomheders styrkepositioner og Danmark som karrieredestination blandt højtkvalificerede kandidater, og give danske virksomheder en platform for udveksling af viden og kompetencer, som de ikke nødvendigvis ville have haft adgang til på egen hånd.  

Det blev til mere end 416 ansøgninger om praktikophold fra MIT-studerende siden programmets opstart, hvoraf 39 MIT-studerende deltog i et praktikforløb blandt 21 danske virksomheder. 

Projektet bidrog desuden til at virksomheder tættere på Bostons videns- og innovationsmiljø. Det skete blandt andet igennem Innovationcenter Denmark i Boston, hvor der blev skabt kontakt til byens innovations-økosystem. 

Projektets aktiviteter 

Bevillingen fra Industriens Fond muliggjorde etableringen af nye partnerskaber mellem MIT og 5 danske universiteter og førte til 12 fysiske og online events frem mod 2021. Heriblandt 3 karrieremesser med omkring 2.500 deltagende fra MIT og andre universiteter. 

Ligeledes åbnede programmet op for samarbejdsmuligheder mellem danske virksomheder, MIT og virksomheder i Boston-området, og programmet har nu lagt fundamentet for etablering af et formelt MIT Denmark alumni set-up. 

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
MIT-Danmark Partner Program

Projektejer:
Dansk Industri

Website:
misti.mit.edu

Periode:
2018-2021

Støttet med:
5,0 mio. kr.

PARTNERE

Projektet udføres af Dansk Industri i samarbejde med MIT International Science and Technology Initiatives (MISTI). Besøg partnerne gennem nedenstående links:

MIT

Projektet etablerer et langsigtet partnerskab med et af verdens førende uddannelses- og forskningsinstitutioner. Besøg Massachusetts Institute of Technology her.

Om programmet

KONTAKT

Projektejer
Kinga Szabo Christensen
Rådgivningsdirektør 
Dansk Industri – DI
Telefon: 33 77 39 05
Mail: kisz@di.dk

Projektansansvarlig
Virginie Morlet
konsulent 
Dansk Industri – DI
Telefon 33 77 31 67
Mail: vimo@di.dk

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.