Complex Cleantech Solutions

Arkiveret
Internationalisering

Complex Cleantech Solutions bragte en ny eksportmodel med sig. Med den i bagagen, vil flere danske virksomheder - også mindre virksomheder - kunne byde ind på store projekter i udlandet.

Complex Cleantech Solutions tog udgangspunkt i den stærke danske cleantech-sektor. En ny model – Competitiveness Amplification Model – har vist hvorledes man identificerer komplekse klimaproblemer rundt omkring i verden, hvordan man etablerer dialog med den myndighed, som har ansvaret for problemet, og endelig, på baggrund heraf, hvorledes danske virksomheder i fællesskab kan udvikle og implementere en løsning, der kan sættes ind mod den komplekse udfordring.

Projektet har således hjulpet danske cleantech virksomheder med at innovere på tværs af virksomheder og kunder. Desuden er modellen udarbejdet på en måde der gør den generisk. Dermed kan andre virksomheder også følge modellen.

Projektet blev bygget op omkring en åben innovationsproces. Først identificeredes potentielle kunder med meget komplekse cleantech-udfordringer og dernæst blev kunderne inviteret til Danmark, hvor de på workshops fik mulighed for at udvikle konkrete løsninger sammen med danske virksomheder. Løsningerne udmøntede sig efterfølgende i konkrete kontrakter.

Resultater

Projektet har ført til eksport for flere danske virksomheder. Derudover har projektet også skabt den såkaldte Competitiveness Amplification Model.

Nedenfor findes en video som fortæller om projektet og modellen. Desuden findes også en afsluttende rapport om projektet. Den kan læses her:

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Complex Cleantech Solutions

Projektejer:
Clean

Periode:
2011-2014

Støttet med:
10,8 mio. kr.

Resultater

Complex Cleantech Solutions er beskrevet i en rapport, der både indeholder cases og en beskrivelse af den såkaldte Competitiveness Amplification Model. Der er desuden udarbejdet en video om modellen.

evaluering

Complex Cleantech Solutions er blevet evalueret af professor Karel Cool fra INSEAD. Evalueringen kan læses her.

Kontakt:

Projektansvarlig:
Neelabh Singh
Projektleder
E: nes@cphcleantech.com
M: 29 33 55 03

Kontakt

Ole Østrup

Formidlingschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.