Agil Stage-gate

Afsluttet
Nye teknologier

Projektet vil udvikle en ny innovationsmodel for mellemstore danske produktionsvirksomheder ved at anvende stage-gate og agile projektmetoder 

Projektansøgers erfaringer viser, at kombinationen af stage-gate og agile projektmetoder rummer et stort potentiale for at sikre en struktureret innovationsproces, en reduceret udviklingstid samt en øget succesrate. Projektet vil udvikle en ny innovationsmodel for mellemstore virksomheder, der skal være med til at forbedre konkurrencekraften i et stadig mere konkurrencepræget marked.

Projektet fokuserer i særlig høj grad på mellemstore produktionsvirksomheder med 80-300 medarbejdere som igangsætter egne udviklingsprojekter. Virksomhedernes konkurrenceevne er afhængig af løbende innovation og introduktion af nye produkter. Flere analyser viser, at de mellemstore virksomheder har udfordringer i forhold til at gennemføre en systematisk og struktureret proces samt at sikre økonomiske og medarbejdermæssige ressourcer i løbet af processen.

METODE 

Projektet forløber i tre faser, der både skal udvikle, teste og slutteligt forankre innovationsmodellen: 
 

  • Fase 1: Konceptudvikling

    I denne fase konceptudvikles agile stage-gate modellen.

  • Fase 2: Virksomhedsforløb

    I denne fase indgår udvalgte virksomheder et udviklingsforløb, hvor de afprøver og tester den nye metode. Derudover er der mulighed for, at virksomhederne kan udveksle erfaringer med hinanden vedrørende agile stage-gate.

  • Fase 3: Videndeling og forankring 

    I denne fase udarbejdes en ’light manual’, der indeholder projektets resultater. Manualen skal i særlig høj grad visualisere og beskrive den nye innovationsmodel, så den lettere kan formidles til og anvendes af målgruppen.

MÅLSÆTNING

Der forventes stor interesse for den nye innovationsmodel blandt produktionsvirksomhederne. Den klassiske stage-gate model er et kendt og anvendt værktøj i mange virksomheder. Med den nye model får virksomhederne en innovationsmodel, som overkommer svaghederne ved de nuværende stage-gate-modeller, og som samtidig gør, at virksomhederne kan fastholde og bygge videre på deres eksisterende viden om innovation.
 

Endvidere forventer projektet, at de deltagende testvirksomheder vil kunne dokumentere væsentlige forbedringer både med henblik på generelt overblik over deres innovationsproces, såvel som kortere udviklingstider, reducerede omkostninger, samt forbedret succesrate.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Agil Stage-gate

OM PROJEKTET

Projektnavn: 
Agil Stage-gate

Projektejere: 
Dansk Industri
GEMBA Innovation
Danmarks Tekniske Universitet

Tid:
2016-2018

Støttet med: 
2,3 mio. kroner

Hjemmeside:
Agil Stage-Gate

Temaindkaldelse

Projektet udspringer af den temaindkaldelse som Industriens Fond udbød med innovation som omdrejningspunkt. Læs mere om denne og øvrige temaindkaldelser via linket nedenfor.

GUIDE OG VÆRKTØJSKASSE

Projektet har udviklet to publikationer bestående af en guide og værktøjskasse med en ny model for udviklingsprojekter i mellemstore virksomheder. Begge publikationer kan læses nedenfor.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Kinga Szabo Christensen
Chef Lederudvikling & Produktivitet
Telefon: 33 77 39 05
Mail: kisz@di.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Morten Mommsen
Projektleder
Telefon: 33 37 62 09
Mail: mm@industriensfond.dk

 

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.