Inspirerende indsigter til et udfordrende efterår

Sommeren er over os. I dele af dansk erhvervsliv er sommermånederne lig med sommerferie - og det kan give plads til nye vaner, ny inspiration og ny viden.

Forhåbentlig vil de kommende måneder blive præget af muntre stunder i solen og velfortjent hvile i liggestolen. Mange holder ferie og kan fornøje sig med alt det der hører fritiden til – og samtidigt se tilbage på et begivenhedsrigt, usædvanligt og udfordrende forår.

Men sommeren kan også være et tiltrængt afbræk fra hverdagen. Et afbræk hvor kalenderen er mindre presset og de sædvanlige leverancedeadlines, lange møder og tidskrævende opgaver for en stund kan sættes til side.

Således kan sommeren også bruges til at lade batterierne op med gode idéer og ny inspiration til det udfordrende efterår som venter på den anden side af sommerferien. Derfor har vi samlet en række podcasts og webinarer, som du kan se eller høre når det passer dig i løbet af de kommende uger og måneder.

Fælles for dem alle er at de handler om at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne. For eksempel inden for bæredygtig produktion, inden for cybersikkerhed eller inden for brugen af ny teknologi. Afslutningsvist fortæller vi også om nogle af de arrangementer, der skal hjælpe danske virksomheder godt på vej i løbet af efteråret.

Podcasts

En række af Industriens Fonds projekter og tiltag har i løbet af de seneste måneder udgivet podcasts om forskellige aspekter af dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Lyt med her:

AI Denmark – kunstig intelligens gavner konkurrenceevnen
Gennem løbende udgivelse af podcasts, fortæller det nationale danske initiativ AI Denmark om danske virksomheders brug af kunstig intelligens til at gavne forretningen. Og præsenterer også en række inspirerende eksempler fra udlandet.
LYT MED HER

Cybersikkerhed Som Forretning
Med fokus på blandt andet viden, kompetencer, innovation og iværksætteri arbejder Industriens Fond med at dygtiggøre dansk erhvervsliv inden for cybersikkerhed. Det skal stille de danske virksomheder stærkere på det globale marked – men er det en god forretning at fokusere på cybersikkerhed?
LYT MED HER

Fremtidens Bæredygtige Produktion
Med fokus på fem forskellige indikatorer – vandforbrug, energiforbrug, ressourceforbrug, affaldsgenerering og CO2-udledning – er der udviklet en baseline til at måle produktionssektorens arbejde med bæredygtig produktion.
LYT MED HER

Klimaklar Produktionsvirksomhed
Flere danske produktionsvirksomheder skal reducere CO2-udledningen og udnytte forbedringerne kommercielt. Det kan de få hjælp til via indsatsen Klimaklar Produktionsvirksomhed – og i projektets podcastserie, kan man høre mere om metoderne bag Klimaklar-indsatsen og møde nogle af de virksomheder som allerede er gået i gang.
LYT MED HER

Manufacturing Academy of Denmark
Med etableringen af Manufacturing Academy of Denmark (MADE) sigter Industriens Fond efter at skabe produktion i verdensklasse her i Danmark. Med løbende podcast-udgivelser sætter MADE fokus på netop nogle af de gode fortællinger, erfaringer og værktøjer fra moderne danske produktionsvirksomheder. Det handler blandt andet om 3D-print, robotter, digitalisering, plast, cirkulær økonomi, CO2-udledning og meget andet.
LYT MED HER

Når Ejerlederne Investerer
Med udgangspunkt i besvarelser fra 3.000 ejerledere har en ny undersøgelse kortlagt hvordan det går, når ejerledere i danske virksomheder foretager nye investeringer – og hvad de har lært i processen.
LYT MED HER

Servitize
Med servitization kan især industrivirksomheder skabe øget omsætning. Ved at knytte flere services til sit produkt kan der oparbejdes bedre kunderelationer, større forretningsomfang, flere indsigter og mere bæredygtige forretningsmodeller. Hør forskellige eksempler derpå fra dansk erhvervsliv.
LYT MED HER

Styrk Cyberforsvaret
Mange danske virksomheder har svært ved at dæmme op for det stigende antal cyberangreb og særligt de små og mellemstore virksomheder kæmper med at få styr på it-sikkerheden. Det er en svær kamp, hvor de it-kriminelle hele tiden finder på nye angrebsmetoder. Podcasten fokuserer derfor på de it-sikkerhedsudfordringer som små og mellemstore virksomheder har.
LYT MED HER

Webinarer

Med blikket rettet mod bæredygtig produktion, cybersikkerhed og ny teknologi har Industriens Fond afholdt eller deltaget i en række webinarer med fokus på virksomheders konkurrenceevne. Se med her:

Bæredygtig produktion giver grøn vækst og stærk konkurrenceevne
Bæredygtig produktion giver bedre konkurrenceevne. Men hvorfor er det så vigtigt at dansk erhvervsliv er forrest på bæredygtighedsagendaen – og hvordan gør man for at gøre sin forretning mere grøn?
SE MED HER

Design og 3D-print som nye veje til bæredygtighed
Med indspark fra virksomhederne Airbus, Ceramic Speed og Danfoss præsenteres en række bæredygtige løsninger i webinaret om additive manufacturing og bæredygtig produktion.
SE MED HER

Dynamisk DoE driver innovationen fremad
Innovationshastigheden og træfsikkerheden kan øges markant ved at benytte værktøjet Brownie Bee. Webinaret præsenterer værktøjet og de muligheder der ligger i at bruge teknologien til at drive udviklingen hurtigere fremad.
SE MED HER

Få styr på virksomhedens CO2-aftryk
Med det nye Klimaklar-initiativ – kaldet Klimaklar Produktion – får mere end 8.000 danske virksomheder hjælp til at reducere CO2-udledningen. Se med her, og se hvordan projektet arbejder med kortlægning, reduktion og kommunikation.
SE MED HER

Konkrete AI-eksempler fra industrien
Mød virksomhedsledere og forskere der i fællesskab viser hvordan danske virksomheder kan drage nytte af kunstig intelligens til at optimere forretningen og styrke konkurrenceevnen – og se hvad det kan betyde i praksis.
SE MED HER

Kundedata kan styrke forretningen
Med fokus på blandt andet segmentering, parathed og bedre beslutningstagning, kigger projektet Brug Kundedata på danske virksomheders brug af data til at optimere forretningen.
SE MED HER

Sådan får du en IT-beredskabsplan!
Få ny viden om vigtigheden af beredskabsplaner i kampen mod svage sjæle på nettet. Som led i Industriens Fonds særlige cybersikkerhedsprogram, sætter webinaret fokus på IT-beredskabsplaner og evnen til at håndtere cyberangreb.
SE MED HER

Sådan gøres produktionen mere bæredygtig
Som led i Dagbladet Børsens fejring af de danske gazellevirksomheder, er der udgivet 6 masterclasses som skal inspirere og ruste danske virksomheder til yderligere vækst. I masterclassen om bæredygtig produktion sættes der blandt andet spot på metoder til at elektrificere industrien, og på danske virksomheders veje til at reducere udledningen af CO2.
SE MED HER

Arrangementer

På den anden side af sommerferien går dansk erhvervsliv (igen!) et udfordrende efterår i møde. Gennem projekter og initiativer vil Industriens Fond fortsat understøtte danske virksomheders vækst og konkurrenceevne. I den forbindelse er der allerede planlagt en række arrangementer, der kan være interessante for mange danske virksomheder. Læs mere og tilmeld dig her:

AI-prisen uddeles på innovationsfestival
Som led i projektet AI Denmark uddeles hvert år en AI-pris til en dansk frontløbervirksomhed inden for brugen af artificial intelligence. Prisen uddeles på årets innovationsfestival i Vejle.
TILMELD DIG HER (25. august 2022)

AM Summit samler aktører inden for print og produktion
Med additiv fremstilling og 3D-print kan danske produktionsvirksomheder styrke konkurrencekraften. Dels via øget agilitet, men også gennem ressourceoptimering, bedre materialevalg og mere bæredygtige forretningsmodeller. Gennem de seneste år har Dansk AM Hub én gang årligt samlet brancheeksperter og industrifolk fra ind- og udland for at udbrede kendskabet til og udnyttelsen af additive fremstillingsmetoder i dansk erhvervsliv.
TILMELD DIG HER (7. september 2022)

Brug data til at øge bundlinjen
Find guldet i virksomhedens kundedata ved at få det visualiseret, og få ny indsigt til at foretage fremsynede strategiske beslutninger: Hvilke kunder skal vi satse på? Har vi optimeret vores priser? Hvordan kan vi bedre servicere vores kunder?
TILMELD DIG HER (1. september 2022)

Cybersikkerhed for sjov…?
Behovet for handling er kolossalt. Og med en ny og underholdende tilgang til små og mellemstore virksomheders cybersikkerheds-udfordringer sigter Industriens Fond efter at skabe mere handling og bedre beskyttelse overalt i dansk erhvervsliv.
TILMELD DIG HER (5. oktober 2022)

DaCES Årsdag med energilagring på agendaen
Energilagring er et vigtigt element i den grønne omstilling. Overalt på kloden. Således er det også en stor forretningsmæssig mulighed for dansk erhvervsliv og det fokuserer Dansk Center for Energilagring på når centeret inviterer til årsdag.
TILMELD DIG HER (14. september 2022)

Fonde og bæredygtighed
Med en nordisk konference om fondes ESG-indsats sætter Fondenes Videnscenter fokus på fondes rolle i omstillingen til et bæredygtig samfund og erhvervsliv.
TILMELD DIG HER (10. november 2022)

Klimafolkemødet
En række aktører fra dansk erhvervsliv samles for at drøfte fremtidens klimaløsninger. Blandt andet er WasteLife-projektet tilstede på mødet, og det samme gælder for DaCES og Digital Energy Hub. Derudover er der også et særligt programpunkt med fokus på fondes rolle og klimaansvar.
TILMELD DIG HER (1. september 2022)

MADE Årsdag med fokus på bæredygtig produktion
Gennem tværfaglige samarbejder på kryds og tværs af den danske produktionssektor, har MADE været med til at skabe flere forskellige bæredygtige og innovative løsninger. Disse løsninger – og vejen derhen – er omdrejningspunktet på årsdagen.
TILMELD DIG HER (1. november 2022)

SportsTech Festival
Med afholdelsen af en særlig festival dedikeret til sportsteknologi, vil DIF Innovation Lab facilitere yderligere møder mellem idrætten og dansk erhvervsliv. Dermed skal kimen lægges til endnu mere innovation og eksport i den danske sportsindustri.
TILMELD DIG HER (1. september 2022)

Gennem de mere end 100 projektinitiativer som Industriens Fond har igangsat afholdes der løbende virksomhedsrelevante arrangementer, der, med fokus på bæredygtig produktion, cybersikkerhed, nye teknologier og internationalisering, alle sammen sigter efter at styrke danske virksomheders konkurrenceevne.

Fondens virke og nye viden til danske virksomheder kan følges og findes her på fondens hjemmeside. Men også på udvalgte sociale medier og i fondens nyhedsbrev, hvor vi løbende fortæller om forskellige gøremål og indsatser.

Læs mere om fondens virke

Bæredygtig produktion

Bæredygtig produktion

Læs mere
Industriens Fonds Cyberprogram arbejder målrettet på at styrke cybersikkerheden i danske virksomheder.

Cybersikkerhed

Cybersikkerhed

Læs mere
Danske virksomheder skal være først med nye teknologier

Nye teknologier

Nye teknologier

Læs mere
Industriens Fond arbejder for at få flere danske løsninger på det internationale marked.

Internationalisering

Internationalisering

Læs mere

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Ole Østrup

Formidlingschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.