Open Lab: Sådan kan mennesker og maskiner samarbejde

Kom med til Open Lab og se hvordan mennesker kan arbejde og interagere med komplicerede maskiner.

Dato: 16. maj 2024
Tid: 10:00 – 15:00
Sted: Syddansk Universitet, Det Tekniske Fakultet, Moseskovvej 67, 5230 Odense

Gennem årelang teknologisk udvikling, er det løbende blevet lettere at programmere og arbejde side om side med robotter.

Men der er stadig avancerede maskiner, hvor det kræver specialviden og særlig opmærksomhed at kunne anvende dem.

I flere MADE-projekter har virksomheder og forskere undersøgt, hvordan interaktionen mellem mennesker og maskiner kan øges – også når det gælder arbejde med industrielle robotter, der normalt er gemt væk bag aflåste hegn.

Her er blandt andet Augmented Reality blevet testet som en vej til at sikre interaktionen på en sikker og effektiv måde.

Se det med egne øjne

Ved at komme med til et Open Lab på Syddansk Universitet kan danske virksomheder – med egne øjne, ører og fingre – se, høre og føle hvordan det står til med udviklingen på området.

Og måske også tage nye idéer med hjem, som kan igangsætte nye tiltag og samtaler om hvordan I kan bruge kollaborative robotter på en endnu bedre måde i fremtiden.

Slip for noget af det opslidende arbejde

Med en øget interaktion mellem menneske og maskine vil ansatte i industrien kunne slippe for tunge løft og gentagende, opslidende arbejde.

Som en del af dette Open Lab kan man for eksempel høre, hvordan Syddansk Universitet har arbejdet tæt sammen med The LEGO Group som led i de aktiviteter som MADE gennemfører – og dermed høre hvordan samarbejdet har understøttet udviklingen af en demonstrator, hvor robotter hjælper med at montere sprøjtestøbeforme, der vejer op til 750 kg.

Her bruges Augmented Reality til at guide medarbejderen til at samle de mange hundrede komponenter i rigtig rækkefølge.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.