Nyt tech-samarbejde mellem idrætten og erhvervslivet

Et nyt nationalt vækstcenter for idrætsinnovation skal sætte skub i udviklingen og eksporten af dansk sportsteknologi.

Sportsindustrien er et marked i stærk vækst, blandt andet båret af en øget opmærksomhed og efterspørgsel på sportsartikler og sportsbegivenheder samt nye teknologiske muligheder som sensorer og wearables. Den globale sportstechindustri vurderes i 2020 at have en global markedsværdi på mere end 100 mio. amerikanske dollar, og beskæftiger i dag 6.000 start-up virksomheder på verdensplan, hvoraf 1.500 af dem ligger her i Europa.

For at styrke samarbejdet mellem idræt og erhvervsliv etablerede Danmarks Idrætsforbund og Industriens Fond i 2017 projektinitiativet Idrættens Innovationslab, der i praksis har fungeret som et økosystem og udviklingsmiljø med fokus på innovation og vækst.

Med udgangspunkt i projektets gode resultater, bringes Idrættens Innovationslab nu til det næste niveau og bliver gentænkt som et egentligt nationalt vækstcenter for idrætsinnovation med navnet DIF Innovation Lab.

Formålet med DIF Innovation Lab er at skabe en stærk platform, hvor Danmarks Idrætsforbund og specialforbundene med afsæt i konkrete udfordringer i idrætten indgår i åbne innovationsforløb med erhvervslivet, herunder tilbyder virksomheder adgang til forskellige typer af data.

Projektet skal skabe et styrket dansk økosystem inden for innovation af idrætten, hvor der etableres stærke udviklingssamarbejder mellem vidensinstitutioner, idrætten, erhvervsliv og iværksættermiljøer.

Projekt data

Om projektet

DIF Innovation Lab skal styrke innovationen i danske virksomheder ved at skabe et dansk økosystem af udviklingssamarbejder mellem iværksættermiljøer, vidensinstitutioner, idrætten og erhvervslivet.

Partnere

Projektet udføres i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, Dansk Industri og Dansk Design Center. Besøg partnerkredsen her.

LINKEDIN

På det sociale netværk Linkedin er der oprettet en gruppe – SportsTech Denmark – hvor der fremadrettet informeres yderligere om initiativet og dets indsatser, aktiviteter og arbejdsområder.

KONTAKT

Yderligere information om det nye projekt kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat:

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.