Ny rapport stiller skarpt på symbioser i industrien

Symbiosers effekt på fremtidens bæredygtige produktion

Symbiosers effekt på fremtidens bæredygtige produktion

Hvordan påvirkes den danske baseline for bæredygtig produktion af industrielle symbioser – og kan der sættes tal på symbiosernes effekt?

Så er der atter nyt fra projektet ’Fremtidens Bæredygtige Produktion’. Med rapporten ’Industrielle Symbioser – Effekt, Facilitering og Forretningsmodeller’ stilles der skarpt på symbiosernes betydning og potentiale i den cirkulære økonomi.

Kort fortalt handler symbioser om, at virksomheder deler ressourcer, spildstrømme, energi og varme for at sikre en bedre udnyttelse. Det er typisk mellem virksomheder, der ligger tæt på hinanden geografisk. Her gøres én virksomheds rester til ressourcer i en anden virksomhed. Fremtidens Bæredygtige Produktion har lagt vejen forbi dem, der er gået foran på området – fx i Kalundborg. Også Aalborg, Herning og Skive har draget nytte af symbioser.

Men der er også rum for forbedring. Især når det kommer til fælles datastandarder, der kan understøtte udnyttelsen af ressourcestrømme. Data, der skal bruges til at kvantificere symbiosernes samlede bæredygtighedseffekt inden for vand- ressource- og energibesparelse samt mindsket affaldsgenerering og CO2-udledning.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.