Bæredygtig Produktion i SMV’er

Afsluttet
Bæredygtig produktion

Ved at koble studerende og virksomheder sammen, skal arbejdet med bæredygtig produktion intensiveres i en række mindre og mellemstore virksomheder.

Projektet udføres i samarbejde med DTU Diplom, og skal hjælpe danske virksomheder med at blive bedre til arbejdet med bæredygtig produktion.
 

Metode

Ved at koble mindre danske virksomheder sammen med studerende fra DTU Diplom, er det tanken, at ny viden og teori fra universitetet bringes ud i danske virksomheder og bidrager til en optimeret bæredygtig produktion.

I samarbejdet mellem virksomhed og studerende tages der afsæt i virksomhedernes konkrete udfordringer, aktuelle behov og forretningsmæssige udviklingsplaner. Målsætningen er, at mange virksomheder kan rykke sig afgørende i forhold til at optimere produktion og processer, og samtidigt får de studerende værdifuld erfaring fra arbejdet ude i industrien.

Samarbejdet mellem virksomhederne og DTU Diplom er til fordel for alle parter. Virksomhederne får hjælp til at løse konkrete udfordringer i forhold til bæredygtig produktion til fordel for deres konkurrenceevne og fremtidens diplomingeniører bliver formet og uddannet via arbejdet med konkrete problemstillinger i virksomhederne. Samlet set bidrager projektet til at adskillige virksomheder får arbejdet seriøst med bæredygtig produktion – noget som ellers ikke er så udbredt.

Som udbyder af erhvervsrettede uddannelser med fokus på innovation og praksisnær undervisning betragtes DTU Diplom som en optimal partner i projektet, og som led i projektet er det derfor også planen, at der skal etableres en permanent organisation hos DTU Diplom som fremadrettet skal håndtere og øge samarbejdet mellem universitetet og erhvervslivet.
 

Målsætning

Alt i alt forventes projektet at løbe i en 3-årig periode og involvere knap 100 virksomheder, godt 300 studerende, samt 100 undervisere i alt.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Bæredygtig Produktion i SMV’er

OM PROJEKTET

Projektnavn: 
Bæredygtig Produktion i Små og Mellemstore Virksomheder

Projektejer: 
DTU Diplom

Tid: 
2015-2018

Støttet med: 
5,8 mio. kroner

Hjemmeside: 
Bæredygtig Produktion

Temaindkaldelse

Projektet udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om bæredygtig produktion. Læs mere om denne og tidligere temaindkaldelser her.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Julie Wedell-Wedellsborg
Specialkonsulent
Telefon: 26 79 71 22
Mail: juwed@dtu.dk

Industriens Fond: 
Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Mail: oos@industriensfond.dk
Telefon: 33 37 62 08

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.