Ny rapport om det gode ejerskifte

Den fjerde af i alt seks rapporter i serien om ejerledelse og ejerskifte i Danmark er udkommet. I rapporten er der fokus på det gode ejerskifte. 

Tusindvis af ejerledere er i gang med eller allerede dybt involveret i planlægningen af egen og virksomhedens fremtid, hvorfor mange ejerledede virksomheder står overfor at skulle skifte ejer i de kommende år.

Center for Ejerledede Virksomheder udvikler forskningsbaseret viden og værktøjer til langsigtsplanlægning og udvikling i ejerledede virksomheder og har i den forbindelse udgivet en række rapporter. Fjerde rapport er nu udgivet og sætter fokus på ejerlederens erfaring med exit og virksomhedstransfer.

Velplanlagte ejerskifter

Den fjerde rapport kortlægger erfaringer omkring et velplanlagt ejer- og ledelsesskifte i bred betydning. Rapporten ser på det traditionelle generationsskifte, professionalisering af virksomheden med ny ledelse og nye investorer og et decideret salg af virksomheden til nye ejere.

Rapporten kigger, med hjælp fra cases, på ejerledernes erfaring med exit og virksomhedsoverdragelse, og vil forsøge at belyse, hvad der kendetegner det gode ejerskifte i Danmark. Rapporten er frit tilgængelig på hjemmesiden og kan læses nedenfor.

Rapport #4:
Det gode ejerskifte

Læs rapport

Center for Ejerledede Virksomheder blev etableret i 2014 som et samarbejde mellem Copenhagen Business School, INSEAD og Industriens Fond for at hjælpe danske ejerledede virksomheder. Centeret bygger derudover på et samarbejde mellem internationale forskere inden for økonomi, finansiering, revision, ledelse og erhvervspsykologi samt erhvervslivet, herunder særligt ejerledere og revisorer.

Projekt data

Centeret

Center for Ejerledede Virksomheder blev etableret i 2014 og har hjemme på Copenhagen Business School. Centeret bidrager med vidensopbygning, dialogværktøjer og uddannelsesaktiviteter til at styrke langsigtsplanlægning og udvikling i ejerledede virksomheder.

Rapporter

Center for Ejerledede Virksomheder har allerede udgivet flere publikationer og undersøgelser af ejerledelse og ejerskifte i Danmark og vil i de kommende år udgive de to sidste rapporter i serien. Alle publikationerne er frit tilgængelige her på hjemmesiden og kan læses ved at besøge nedenstående link.

Projekter

Flere projekter støttet af Industriens Fond har set dagens lys hos Center for Ejerledede Virksomheder. Blandt andre projekterne ’Ledelse ved ejerskifte’ og ’iLEAD’. Læs mere om projekterne her på hjemmesiden.

Temaindkaldelse

Center for Ejerledede Virksomheder blev etableret i kølvandet på en temaindkaldelse som Industriens Fond afholdte med fokus på vækst gennem ejerskifter. Læs mere om denne temaindkaldelse og Industriens Fonds øvrige temaindkaldelser.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.