Kreative erhverv får nyt udstillingsvindue  

Et nyt besøgscenter til kreative erhverv skal tiltrække udenlandske investeringer og understøtte eksporten af danske løsninger.  Centret slår dørene op i dag i BLOX i Indre København og går under navnet House of Creative Denmark 

House of Creative Denmark er – udover et fysisk udstillingsvindue – også et virtuelt rum, hvor potentielle delegationer og samarbejdspartnere fra hele verden kan se danske løsninger, deltage i talks og workshops og få værdifuld indsigt i bredden af danske løsnnger på netop deres udfordringer.  

“Der sker vildt meget inden for de kreative erhverv. Iderigdommen er stor, og kreative virksomheder overalt i Danmark udbyder unikke produkter og løsninger af høj kvalitet. Deri ligger der et stort eksportpotentiale, og det skal det nye besøgscenter være med til at indfri. Vi har gode erfaringer med besøgscentre inden for cleantech, sundhed og digitalt iværksætteri, og de erfaringer skal nu bruges til at internationalisere de kreative erhverv og fremvise virksomhedernes produkter for et globalt publikum,” siger Thomas Hofman-Bang, direktør i Industriens Fond. Centerets formål går hånd i hånd med Industriens Fonds mission om at fremme dansk erhvervslivs konkurrenceevne.  

I 2021 omsatte de kreative erhverv for 276 mia. kr. plus formodede afledte effekter i andre erhverv på 134 mia. kr. Dertil har de over en periode på 11 år oplevet en eksportvækst på 91 pct.  

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.