Kompetencer skaber konkurrencekraft hos danske virksomheder i udlandet

Kompetenceudvikling skal styrke danske offshore-virksomheder. Nyt projekt i Vietnam skal vise vejen og er blevet godt modtaget af de danske virksomheder.

Det bedste fra det danske uddannelsessystem, kan komme danske virksomheder til gode, når de skal styrke medarbejdernes kompetencer. Det er tanken bag pilotprojektet Danish-Vietnamese Vocational Pilot (DVVP), der det næste års tid løber af stablen hos fem danske virksomheder i Vietnam. Projektet udføres sammen med Syddansk Erhvervsskole og projektets hovedformål er, at danske virksomheder i udlandet kan opnå bedre lokal arbejdskraft med stærke og relevante kompetencer.

Virksomhedernes konkurrenceevne forbedres, når de får adgang til kompetenceudvikling af medarbejderne. Med udgangspunkt i en metode, som er kendt og anerkendt – og det er den danske erhvervsuddannelsesmetode – kan virksomhederne styrke konkurrenceevnen ved simpelthen at styrke medarbejdernes uddannelsesniveau og kompetencer.

Selvom projektet kun er kort inde i det planlagte forløb, så har de danske virksomheder i Vietnam allerede været begejstrede for de erfaringer som projektet har bragt med sig. Og det er det vigtigste element i projektet.

Projektet skal uddanne lokale medarbejdere i Vietnam og skabe en stærk relation mellem danske erhvervsuddannelser og danske virksomheder i udlandet. Med udgangspunkt i pilotprojektet i Vietnam, skal der derfor skabes en model eller ramme for, hvorledes virksomheder og erhvervsuddannelser på bedste vis kan samarbejde om at uddanne og træne medarbejdere hos danske virksomheder i udlandet. Modellen skal være generisk og dermed gøres brugbar for danske virksomheder i andre lande, samt danske virksomheder i andre brancher end den grafiske industri.

Projekt data

Projektet

Danish-Vietnamese Vocational Pilot har til hensigt at styrke danske virksomheder i udlandet. Det gøres ved at højne de lokale medarbejderes kompetenceniveau i en proces der baserer sig på tankerne i det duale danske erhvervsuddannelsessystem.

Partner

Projektet udføres i samarbejde med Syddansk Erhvervsskole og fem danske virksomheder med aktiviteter i Vietnam.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.