Iværksætter og investor er nyt medlem af Industriens Fonds bestyrelse  

Den 34-årige Canute-stifter og nyudsprungne angel-investor Mia Grosen er nyt medlem af Industriens Fonds bestyrelse, hvor hun afløser Lisbet Thyge Frandsen, der samtidig udtræder efter 13 år i bestyrelsen.

”Jeg glæder mig utrolig meget til at tage hul på arbejdet og bidrage med min erfaring fra mere end 10 år som aktiv del af startup-økosystemet i Danmark. Industriens Fond er en vigtig aktør, der har muskler og mulighed for at støtte projekter i et miljø, hvor der sjældent er mange midler at gøre godt med. Jeg ser det som min fornemste opgave at sikre, at projekterne afspejler det, der reelt er behov for, hvis dagens startups skal blive morgendagens vækstvirksomheder. Og her kan jeg gøre en forskel – især fordi jeg fortsat er aktiv i økosystemet,” siger Mia Grosen.   

Mia Grosen står bl.a. bag virksomheden Canute, der hjælper danske tech-scaleups med at skalere til nye markeder samt rejse international kapital. Virksomheden solgte hun i sommeren 2023 til rådgivningsvirksomheden Thursday Consulting, hvor den i dag ledes videre under navnet Canute by Thursday – fortsat med Mia Grosen i spidsen.   

Mere fokus på scale-ups  

Og netop scale-up delen skal der mere fokus på, hvis flere startups skal lykkes med at etablere sig som virksomheder, der skaber vækst og arbejdspladser, lyder det fra Mia Grosen:   

”Jeg mener, vi skal have mere fokus på de startups, der er gået ind i scaleup-fasen og har bevist, at de kan vækste. Der er masser af innovative idéer derude og dygtige founder teams, men vi er i Danmark ikke dygtige nok til at skalere dem op til store virksomheder, der kan have en global impact. Det er nu engang nemmere at gå fra 1 til 10 ansatte, end det er at gå fra 10 til 200 – og det er jo her, der ligger en kæmpe værdiskabelse for både samfund og virksomhed.”

Dansk konkurrenceevne er afhængig af global vækst  

Formand for bestyrelsen i Industriens Fond, Lars-Peter Søbye, ser frem til samarbejdet:  

”Jeg er overbevist om, at Mia vil bidrage med friske perspektiver og faglig ekspertise til bestyrelsens arbejde med at sikre støtte til de rigtige initiativer, der skaber effekt og styrket konkurrenceevne i et bredere perspektiv. Med afsæt i en åben ansøgningsproces har vi haft et stærkt og mangfoldigt felt af kandidater. Mia kommer med en aktiv erhvervskarriere og solid erfaring med iværksætteri og er dermed et godt match til bestyrelsens øvrige kompetencer, siger han og tilføjer: 

”Industriens Fond arbejder målrettet med parametre, der kan styrke danske virksomheders evne til at vokse i Danmark og dernæst på det globale marked. Fremtidens løsninger er grønne og globale, og derfor skal vi blive endnu bedre til at sikre, at danske løsninger bliver et naturligt førstevalg – både herhjemme og i udlandet. Det er jeg sikker på, at Mia Grosen kan bidrage aktivt til.”

Om Mia Grosen  

  • Angelinvestor og iværksætter  
  • Solgte i sommeren 2023 sin virksomhed Canute ApS til Thursday Consulting  
  • Leder i dag Canute by Thursday, der fokuserer på rådgivning og finansiering af danske tech scaleups i vækst  
  • 2018 – 2019 Innovationskonsulent i Udenrigsministeriet   
  • 2016 – 2017 Partner og landeansvarlig for LuggageHero  
  • 2014 – 2016 Co-founder af Comundu  
     
     

Aktuelt

Nyhed

17. juli 2024

Kaffeproducent gør biodiversitet til en forretningsfordel

Nyhed

17. juli 2024

Kaffeproducent vil hjælpe dyr og træer tilbage

Nyhed

12. juli 2024

Industriens Fond søger studentermedhjælper med passion for projektledelse og innovation

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.