Hvordan ved du, om en teknologi giver eller tager tid?

Den rigtige teknologi til det rette hold på det rette tidspunkt er i moderne fodbold afgørende i jagten på de afgørende procenter, når der skal høstes resultater.

Podcasten er udgivet af DIF Innovation Lab

Sportsteknologien har gjort sit indtog i fodboldens hverdag både, når det kommer løsninger for spillerne og devices, som kan fungere som trænerstabens ekstra øjne.

For at komme tættere på teknologiers betydning i fodbold skal du møde Peder Siggaard, som er projektleder i den sportslige afdeling i Brøndby IF og er ansvarlig teknologi i klubben. Det vil sige, at han vurderer, om en teknologi kan bruges, og er det tilfældet, styrer Peder implementeringen. Med andre ord er Peder ekspert i at se, om en teknologi er need to have, nice to have – eller slet ikke er klar til fodbold endnu.

Ved siden af Peder sidder Niels Henrik Sørensen, Head of Sportstech i DIF Innovation Lab under Danmarks Idrætsforbund. Han er dagligt i kontakt med startups – og andre virksomheder – som vil ind på sportstech-markedet. Sammen med Peder giver han eksempler på, hvordan robotter i stigende grad bliver en hjælpende hånd, og hvordan teknologi gør processer hurtigere for træneren og hjælpe ham/hende med at træffe beslutninger.

Så hvor tager teknologien fodbolden hen? Hvordan undgår du at den ofte dyrt købte teknologi havner bagerst i skabet? Hvad er need to have, og hvad er nice to have?

Key-takeaways:

  • Hvad ‘sportstech’ er for en branche, og hvilke retninger den går i
  • Hvordan tracking-systemer er blevet lige så vigtige som benskinner
  • Eksempler på teknologier, Brøndby IF bruger lige nu
  • Teknologi, der hjælper træneren med at træffe beslutninger hurtigere
  • Hvornår en teknologi er for langt fra at være et værdifuldt produkt
  • Hvordan Brøndby IF eksperimenterer med og vurderer teknologier
  • Hvordan du undgår at “ryge i fælden”, når du bliver præsenteret for en ny løsning
  • Skal du have ny teknologi i brug, skal det ændre en adfærd.

Aktuelt

Nyhed

1. september 2023

“Der er et kæmpe potentiale i professionaliseringen af sporten”

Det sker

Event: Årets Sportstech Festival

Nyhed

19. april 2022

Dansk sportsteknologi i vækst – men der skal mere fart på eksporten

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.