DM i miljøvenlige drikkebægre fandt flere vindere

Syv virksomheder skal udvikle fremtidens miljøvenlige drikkebægre til landets store sportsevents og festivaler, heriblandt Abena og Carlsberg.

Københavns Kommune har for alvor taget kampen op med engangsplastikkrus, som hvert år udgør mere end 800.000 ved arrangementer som DHL Stafetten og Copenhagen Maraton. Fra 2020 er det forbudt at bruge engangskrus i København. Forbuddet kommer i kølvandet på kommunens fokus på FN’s 17 verdensmål som anledning til at løfte deres bæredygtighedsindsats. En indsats og ambition som Idrættens Innovationslab har taget til sig med gennemførelsen af konkurrencen DM i miljøvenlige drikkebægre.

Idrættens Innovationslab blev etableret i 2016 som et samarbejde mellem Industriens Fond og Danmarks Idrætsforbund (DIF) med det formål at udvikle nye innovative forretningsidéer ved at få idrætten og erhvervslivet til at arbejde tæt sammen. Netop dét er opnået med DM i miljøvenlige drikkebægre.

”Det har været dejligt at opleve den entusiasme og idérigdom, som deltagerne har lagt for dagen. Forbuddet mod engangsplasticbægre har været et kreativ benspænd, som virksomhederne har benyttet til at tænke ud af boksen. De er kommet op med løsninger, som uden tvivl er med til at gøre fremtidens idrætsevents mere bæredygtige”, siger Christian Kirkegaard, der er projektleder i Idrættens Innovationslab.

Konkurrencen løb fra juni til oktober og ideerne var mange. De strakte sig fra komposterbare engangskopper skabt af rester fra sukkerproduktion til genanvendt PET. Vinderne blev Abena, Carlsberg, CMC Biopack, glassFORever, Multiline, Runners DK og WeTap, som innoverede sig frem til et videre udviklingsforløb, og et udsyn til fremtidige gigantkunder som PARKEN Sport & Entertainment, festivalen Smukfest og Sparta.

Projekt data

IDRÆTTENS INNOVATIONSLAB

Idrættens Innovationslab faciliterer innovationssamarbejder mellem erhvervslivet og idrætten. Det gøres for at styrke innovationsevnen hos danske virksomheder, så nye produkter og løsninger kan udvikles og vinde indpas på det globale marked. Læs mere om projektet her.

DIF

Projektet udføres i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund. Besøg forbundet på dets hjemmeside eller besøg selve projektets hjemmeside.

VERDENSMÅLENE

Som en del af Industriens Fonds strategi italesættes arbejdet med FN’s 17 verdensmål. Strategien kan læses her på fondens hjemmeside.

Gennem de seneste år har Industriens Fond iværksat en god håndfuld projekter, der beskæftiger sig indgående med verdensmålene.

Projekternes arbejde kan løbende følges i en gruppe på Linkedin.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.