Acceleratorprogram skal tiltrække talenter

Nyt acceleratorprogram med fintech som omdrejningspunkt skal åbne det nordiske marked op for udenlandske iværksættere og tiltrække talenter til økosystemet i København.

Danmark bliver hjem for en unik fintech-accelerator, der er designet specifikt med henblik på at tiltrække globalt talent til det nordiske fintech-økosystem. Copenhagen FinTech og Industriens Fond er gået sammen med Accelerace om at skabe det nye inkubations- og accelerationsmiljø. Initiativet skal tiltrække udenlandsk talent til Danmark og bakkes op af Nykredit og Danske Bank.

Selvom fintech er omdrejningspunktet i acceleratoren, så er ambitionerne bredere. På den baggrund har Industriens Fond bidraget med én million kroner over de næste 2,5 år til det nye initiativ.

Brancheskel smelter sammen i disse år, og kompetencer og teknologier flyder på tværs af erhvervslivet. Og digitaliseringen påvirker alle virksomheder. Kunstig intelligens, machine learning og datahåndtering er aktuelt flere og flere steder i dansk erhvervsliv. Meget af den teknologi, som fintech-virksomheder er early adopters på, kommer også til at få en rolle i andre brancher, og derfor er det vigtigt at kunne tiltrække talenter og iværksættere, der er dygtige på de her områder,” siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, der støtter det nye accelerations-program som led i det større projektinitiativ ’Globale FinTech Alliancer for Vækst’, der samlet set er støttet med 11,4 mio. kroner fra Fonden.
 

Et vigtigt startup-skridt

Copenhagen FinTech, som har udformet projektidéen og leder projektet i dag, har opbygget inkubationsmiljøet Copenhagen Fintech Lab, men har længe haft ambitionen om at lave et ansøgningsbaseret program til både danske startups, men også for at tiltrække flere udenlandske talenter og virksomheder, fortæller Simon Schou, Chief Innovation Officer i Copenhagen FinTech.

Vi manglede et program med international skala. Med Copenhagen Fintech Accelerator går vi skridtet videre i forhold til vores vision om at skabe et stærkt fintech-innovationsmiljø i Danmark. Vi vil accelerere startups hurtigere, og vi håber på at kunne supplere talentmassen af løsninger og folk i det danske økosystem. Vi kan blive en gateway for udenlandsk talent ind i Norden,” siger Simon Schou.

Copenhagen FinTech har stablet det nye accelerationsforløb på benene sammen med Accelerace. Mens Copenhagen FinTech har et inkubationsmiljø og et dybt netværk ind i dansk fintech, så har Accelerace en model for at skabe succesfulde corporate-startup-samarbejder.

Accelerace har erfaret, at inden for tech er det fintech, der bevæger sig hurtigst. Der er et erkendt behov hos slutbrugerne om, at infrastrukturen og de services, finansinstitutionerne tilbyder skal tænkes på ny. Det er bankerne klar over og har været det i flere år. Dermed ved de mere om, hvad det kræver at arbejde med denne type selskaber end i mange andre brancher, og det stiller nogle krav til samarbejderne og til Copenhagen Fintech Accelerator,” siger Anders Handlos Grauslund, der er Business Accelerator og Investment Manager i Accelerace og fortsætter:

Kombinationen af komplementære tilbud gør acceleratoren helt unik. Vi kan tilbyde virksomhederne et sted at være, et netværk, et mentorkorps, et stærkt accelerationsforløb samt mulighed for pre-seed-investering og en mulighed for at samarbejde med en af vores stærke partnere.
 

Det handler om partnerskaber

Både Nykredit og Danske Bank er partnere i Copenhagen Fintech Accelerator. Begge banker er enige om, at de har brug for friske idéer fra startups for at holde sig på toppen i en national og nordisk kontekst.

Vi vil gerne være med til at fremme København og Danmark som et område, hvor der sker meget på fintech-området. Jo bedre økosystemet er, desto bedre bliver bankerne også. Vi ser det som en mulighed for at støtte udviklingen og investere i den, så vi kan integrere de bedste løsninger ind i vores forretning og levere bedre services til vores kunder,” siger Jon Schäffer, Head of Strategic Partnerships i Danske Bank.

Over de seneste fem år har bankerne i højere grad indset, at man ikke kan udvikle løsninger hurtigt nok af høj nok kvalitet uden agile partnere, som kommer med nye indspark til de etablerede virksomheder. Men det er også vigtigt for bankerne at give værdi tilbage til miljøet.

Først og fremmest ser vi det som en god mulighed for at få skabt et stærkt netværk og etableret en god dialog med andre virksomheder, som tænker og ser anderledes på nogle af de problemstillinger, vi arbejder med. Men det er også en vigtig forudsætning aktivt at kunne gå ind og skabe værdi selv. Vi har nu de kompetencer og kræfter i organisationen til at gå ind i en proces, hvor vi kan være sparringspartner og arbejde videre med fintech-virksomhederne,” siger Morten Møller Madsen, Executive Vice President i Nykredit.

Det nye accelerationsforløb er et delprojekt under alliance-samarbejdet ’Globale FinTech Alliancer for Vækst’ som er søsat af Industriens Fond og Copenhagen Fintech som led i Fondens temaindkaldelse med fokus på globale alliancer og internationale samarbejder.

Projekt data

Acceleratoren

Målet med acceleratoren er at højne værditilbuddet til virksomheder for at tiltrække internationalt talent. Det gøres blandt andet med mentorer i verdensklasse og tværgående samarbejder, der skal drive innovation og vækst. Acceleratoren er baseret på sprint-modellen og interesserede virksomheder kan ansøge om at være med. Der er deadline den 6. december.

Projektet

Copenhagen Fintech Accelerator er et delprojekt under projektet Globale Fintech Alliancer For Vækst, som er søsat i kølvandet på Industriens Fonds temaindkaldelse om globale alliancer og internationale samarbejder.

KONTAKT

Spørgsmål vedrørende Industriens Fonds engagement i det nye initiativ kan stilles til Fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.