Hvilken strategi virker, når krisen kommer?

Hvad skal SMV'er lære af Covid-19?
Afsluttet
Internationalisering

Med værktøjer, strategiske tiltag og virksomhedsrettede anbefalinger hjælpes danske virksomheder med at håndtere kommende kriser.

Kriser, som for eksempel Corona-krisen, er ødelæggende for dansk erhvervsliv. Men for nogle virksomheder byder de også på nye muligheder. Derfor har Industriens Fond stillet spørgsmålet: Hvad skal SMV’er lære af Covid-19?

Små og mellemstore virksomheder, der formår at være omstillingsparate, gentænke forretningsmodellen og spotte nye muligheder, kommer typisk godt igennem kriser.

Omvendt er det for de virksomheder, der vælger en overlevelsesstrategi baseret på reduktion af aktivitetsniveauet og eventuel afskedigelse af medarbejdere. Den slags virksomheder klarer sig mindre godt.

Få en kort gennemgang af forskningens resultater og konklusioner ved at se videoen her.

Projektet har løbende høstet erfaringer før, under og efter Corona-krisen for at undersøge hvordan dansk erhvervsliv har reageret på og håndteret krisen. Det er blandt andet gjort ved at kigge på samfundets udvikling og virksomheders handlinger.

Projektet centrerer sig om en række kvalitative interviews med virksomheder vedrørende deres forskellige strategiske initiativer. Det er gjort med henblik på at forstå deres bevæggrunde for at reducere, bevare, innovere eller afvikle.

Resultaterne – hvad skal SMV’er lære af Covid-19?

Projektet har publiceret sine resultater undervejs i projektperioden. Disse resultater kan læses på projektets hjemmeside, hvor der også findes artikler og rapporter om projektets forskning og konklusioner, samt virksomhedsrettede værktøjer udviklet til dansk erhvervsliv.

I alt har projektet udgivet fem rapporter, der alle beskæftiger sig med danske virksomheders gøren og laden før, under og efter corona-pandemien:

 • Rapport 1
  Hvad kan SMV’er lære af Covid-19?
 • Rapport 2
  Hvordan anvendes og kombineres forskellige strategier?
 • Rapport 4
  Selvtillid er vigtigt i kriseledelse
 • Rapport 5
  Krisepåvirkning – krig og corona

På projektets hjemmeside findes også en mere detaljeret gennemgang af projektets aktiviteter og arbejdet med kriseparathed og krisereaktioner.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Hvad skal SMV’er lære af Covid-19?

Projektejer:
Syddansk Universitet

Website:
SDU.dk

Periode:
2020-2021

Støttet med:
2,1 mio. kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af en række partnere med omfattende viden om dansk erhvervsliv.

KONTAKT

Projektejer:
Kim Klyver
Professor
Syddansk Universitet
Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse
25 13 93 33
kkl@sam.sdu.dk

Projektansvarlig:
Suna Løwe Nielsen
Lektor
Syddansk Universitet
Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse
65 50 14 68
sso@sam.sdu.dk

Kontakt

Nadika Bulathsinhala

Projektleder, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.