Brobygning baner vejen for bedre blockchain-samarbejde

Afsluttet
Internationalisering

Projektet vil øge Danmarks styrkeposition indenfor Blockchain teknologi ved at etablere et brobyggende samarbejde, der forbinder Danmark og Kinas ekspertise.

Shanghai og København er langt fremme, hvad angår udviklingen af viden inden for blockchainteknologi. Shanghai er den by i verden med størst udvikling af løsninger, testmiljøer og dataindsamling, hvilke danner præcedens for stedet at udvikle grundlæggende blockchain standarder fra. 

Projektet har til formål at bygge bro mellem blockchainmiljøet i Shanghai og København samt kortlægge, identificere og hjemtage relevant viden om blockchainteknologien til Danmark. Projektet har til hensigt at tiltrække en række førende blockchain eksperter, programmører og virksomheder fra Kina til opbygningen af et stærkere dansk blockchaininnovationsmiljø og økosystem og således til at sikre tilstedeværelsen af talent med hensyn til at udvikle og applicerer nye BCT-løsninger.

Målgruppen for projektet er danske virksomheder med et særligt fokus på SMVer og startups. Sekundært er det kinesiske virksomheder, eksperter og talenter, som alle sammen udgør relevante samarbejdsmuligheder for de danske virksomheder.

Projektet udføres af Udenrigsministeriets og Uddannelses- og Forskningsministeriets Innovationscenter i Shanghai i samarbejde med European Blockchain Centre på IT-Universitetet, DI i Shanghai samt Danish-Chinese Business Forum.

METODE

Det er projektets ambition at forstå blockchains disruptive potentiale for SMVer ved gennemførelsen af tre hovedaktiviteter: 

  • Fase 1. Kortlægning og identificering af ressourcer
    Denne fase skal give interesserede virksomheder et overblik over tilgængelige ressourcer og relevante aktører på området, til vurdering af potentialer i Shanghais blockchain økosystem.
  • Fase 2. Acceleratorprogram 
    5 – 10 SMVer og start-ups vil indgå i et 3-6 måneders virksomhedsforløb med tilknyttet inspirationstur til Kina samt rådgivning og workshops med kinesiske eksperter. Under forløbet vil deltagerne blive præsenteret for relevante samarbejdspartnere, investorer og få indsigt i Shanghais blockchain økosystem.
  • Fase 3. Etableringen af inkubatorer
    To faciliteter på henholdsvis IT-Universitetet i København og hos Dansk Industri i Shanghai skal tiltrække yderligere talent og viden samt sikre danske virksomheder de bedst mulige vækstbetingelser, ved at tilbyde dem direkte adgang til et udviklende innovationsmiljø i Shanghai.

Projektet forventer, at mindst 10 danske virksomheder succesfuldt kommer på det kinesiske/asiatiske marked, opnår investeringer eller betydningsfulde samarbejder med kinesiske partnere. Derudover er det en målsætning, at man via inkubatoren på IT-Universitet i København vil tiltrække og uddanne/træne mere end 100 kinesiske talenter på i en treårig periode. Desuden har man sat sig som mål, at mere end 800 danske entreprenører, virksomheder m.fl. vil have deltaget i en eller flere af projektets aktiviteter.

EFFEKT

Projektet har til hensigt at bygge bro mellem Danmark og Kina på blockchainområdet, derved øge samarbejde og eksport, styrke jobskabelse og vækst i danske virksomheder samt styrke konkurrenceevnen inden for blockchain.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Denmark-China Blockchain Business Bridge

Projektejer:
Innovation Centre Denmark Shanghai 

Periode:
2019-2023

Støttet med:
3,5 mio. kroner

Projektpartnere

Projektet udføres af Innovation Centre Denmark i samarbejde med række andre aktører. Besøg dem herunder.

Publikationer

I forbindelse med projektet er der udviklet en rapport, som kortlægger Danmarks styrkeposition og anvendelse af Blockchain teknologi i Kina:

TEMAINDKALDELSE

Projektet er skabt i kølvandet på Industriens Fonds temaindkaldelse om “Konkurrencekraft i Blockchainteknologien”.

Gennem sit arbejde med temaindkaldelser sætter Fonden med jævne mellemrum fokus på bestemte emner og udfordringer for dansk erhvervsliv.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Martin Rune Hoxer
Executive Director
marhox@um.dk
+86 158 0058 0722

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.