AU Digital Innovation Festival
Projektet har til hensigt at etablere nye relationer og stærkere bånd mellem industrien og universitetet med henblik på udviklingen af nye innovationsprojekter til styrkelsen af dansk konkurrenceevne og jobskabelse.
Projektet vil etablere nye relationer og stærkere bånd mellem industrien og universitetet med henblik på udviklingen af nye innovationsprojekter til styrkelsen af dansk konkurrenceevne og jobskabelse.
Industriens Fond støtter en række konkrete aktiviteter i forbindelse med AU Digital Innovation Festival. Festivalen er et digital netværks arrangement etableret i 2016, som hvert år samler optil 1500 studerende, forskere og virksomhedsrepræsentanter til en række nye og eksisterende aktiviteter i Aarhus hen over en uge i april.
Formålet med innovationsfestivalen er at udvikle stærke relationer mellem AU og industrien med henblik på at bygge bro og iværksætte partnerskaber om flere (højteknologiske) innovationsprojekter og tilvejebringelse af ny viden indenfor relevante digitale områder til gavn for både Industrien og forskning på AU. Mange af temaerne for årets festival er temaer, som Fonden i øvrigt søsætter projekter indenfor. Eksempelvis AI og blockchain.
Årets festival følges op af dialogmøder efter konferencen med henblik på at udvikle til konkrete industri-forskningssamarbejder.
Industriens målgruppen er forskning-, udviklings- og innovationsansvarlige, personer der arbejder med rekruttering, og specialister der ønsker ny viden indenfor det digitale område. Fra universitetet er det forskere og studerende, der arbejder med digital udvikling.
Projektet udføres af Aarhus Universitet i partnerskab med Institut for Datalogi, Ingeniørhøjskolen Aarhus, Institut for Ingeniørvidenskab og Institut for Kommunikation og Kultur.
METODE
Projektet består af fire hovedaktiviteter:
- Hackaton. AU Hack er en del af det internationale koncept MLH (Major League Hacking), som vil samle op til 300 studerende bland andet med henblik på at løse nogle af de udfordringer festivalens industripartnere står over for.
- Vidensworkshops. 6-9 workshops der fokuserer på et af de store digitale tema såsom Industri 4.0, blockchain, kunstig intelligens etc. Og som kan give indblik i muligheder og udfordringer ved industriens omstilling til disse en eller flere af trends.
- Digital innovationskonference. 250-350 deltager i en konference med prominente key-note talere og fra industrien samt parallelsessioner, hvor både repræsentanter fra industrien og eksperter/forskere holder indlæg og deltager i paneldebat.
- Åben Katrinebjerg Et åbent hus arrangement, der skaber dialog mellem konferencens og festivalens deltagere på tværs af industri, forskningsmiljø og studerende for at sikre potentielle netværk og partnerskaber med udgangspunkt i konferencens og workshoppens temaer.
EFFEKT
Projektet har til hensigt at skabe nye samarbejdspartnere mellem virksomheder, forskere og studerende, og bibringe nyskabende viden og kompetencer til løsning af konkrete digitale problemstillinger i Industrien. Innovationsfestivalen skal føre til nye projektsamarbejde, praktikforløb og ansættelser og øge innovationsniveauet og derigennem løfte Danmarks internationale konkurrenceevne.
Projektdata
Projektet
AU Digital Innovation Festival
Aarhus Universitet
2019-2020
2019: 350.000 kr.
2020: 350.000 kr.
Projektpartnere
Projektet udføres af Aarhus Universitet i samarbejde med række danske aktører:
AFSLUTTENDE RAPPORT
2019 projektet er afsluttet. Erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport.
KONTAKT
Projektansvarlig:
Kaj Grønbæk
Institutleder
Telefon: 21 49 56 34
Mail: kgronbak@cs.au.dk