Visionære vindere ved Index Award-uddeling

Design handler blandt andet om at finde gode løsninger. Dem var der mange af ved årets Index Award-uddeling i København.

Gode idéer i hobetal stod klar til at blive hædret fredag aften ved Index Award 2019. Og dem er der heldigvis mange af i The Index Projekt. Men projektet handler om meget mere end blot en fejring, og allerede fra morgenstunden af blev der taget hul på et ambitiøst program for dagen.

Her kunne Liza Chong fra The Index Project og Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond nemlig byde velkommen til fredagens første store arrangement – uddannelseskonferencen Business x Sustainability.

Konferencen samlede iværksættere og virksomhedsledere til et inspirerende program om viden, værktøjer og gode erfaringer fra industrien, som kan bidrage til at gøre virksomheder mere indtjenende og samtidigt mere bæredygtige.

Blandt konference-deltagerne og oplægsholderne fandtes også akademikere, praktikere og investorer fra hele verden, der sammen med dansk erhvervsliv brugte det meste af dagen på at udforske det svære, men også værdifulde møde mellem forretning og bæredygtig udvikling. Det skete blandt andet gennem forskellige oplæg, men også via engagerende workshops og undervisningsseancer.
 

Tid til fejring – og til mere forretningsudvikling

I takt med at Business x Sustainability-konferencen lakkede mod enden, så nærmede fredag aftens festligheder sig og årets vindere skulle modtage en Index Award. Dem var der seks af i alt, og der kan læses meget mere om vinderne her:

Med en Index Award i favnen kan de seks vinder-projekter se sig selv i samme kategori som rækken af tidligere vindere – en række, der blandt andet indeholder prominente projekter som LifeStrawTM, der vandt i 2005, Tesla Roadster, der vandt i 2007, Kiva, der vandt i 2009, Hövding, der vandt i 2011, Raspberry Pi, der vandt i 2013, The Ocean CleanUp Array, der vandt i 2015 og Zipline, der vandt i 2017.

Med støtten fra Industriens Fond sigtes der fortsat efter at flytte The Index Project og den tilhørende Index Award i retning mod endnu større impact og endnu mere fokus på bæredygtighed og de 17 verdensmål.

Det betyder blandt andet at The Index Project i dag yder en større indsats for at udbrede projektets gode erfaringer, værktøjer og metoder, og derudover går projektet også ind i nogle af de mange nominerede projekter med henblik på at stable kapital på benene og dermed føre flere produkter og projekter fra tanke til virkelighed.

Projekt data

Projektet

Index Award uddeles som led i The Index Project. Læs meget mere om projektet og dets ambitioner her.

Mere impact

Med støtten fra Industriens Fond skal The Index Project yderlige øge sin impact på dansk erhvervsliv. Det gøres blandt andet gennem uddannelse og investeringer – og fokus er især på de 17 verdensmål. Læs mere her.

Mød vinderne

I videoerne nedenfor kan man høre mere om vinderne af årets Index Award.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.