Virksomheder skal rustes til digital transformation

Nyt projekt har fokus på dansk industris arbejde med digitalisering. Særligt med fokus på mindre og mellemstore virksomheder.

Danmark har i mange år været gode og hurtige til at investere i digitaliseringen, men mindre og mellemstore danske virksomheder har ofte sværere med at følge med digitaliseringen end de store virksomheder. Det kræver tid og ressourcer, hvilket der ofte er mangel på. Ifølge Det Digitale Vækstpanel har 75 procent af landets største virksomheder en avanceret digitaliseringsgrad, hvorimod det kun er 30 procent af de mindre virksomheder.

Det er en udfordring for mindre og mellemstore virksomheder at omfavne de muligheder der ligger i at agere digitalt. Både i forhold til de interne processer, men også i forhold til at omstille sin produktportefølje og sin distribution til en mere og mere digital virkelighed,” siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond om det nye projekt Digital Business Transformation, som har modtaget en bevilling på 6,5 mio. kroner i kølvandet på den temaindkaldelse om digitale forretningsmodeller, som Industriens Fond udbød sidste år.

Projektet skal styrke digitaliseringen i små og mellemstore danske virksomheder ved at tilbyde praktiske forløb i tæt samarbejde med eksperter og førende test- og demonstrationsfaciliteter. Det er DTU Compute, Alexandra Instituttet, Teknologisk Institut og CLEAN, der i praksis gennemfører projektet, der sigter efter at give virksomheder inden for cleantech-branchen et digitalt løft og udvikle virksomhedernes digitale kerneforretning.
 

Behovet er udtalt

Projektet fokuserer især på samarbejde og sparring med eksperter, samt adgang til test- og demonstrationsfaciliteter, hvor de deltagende virksomheder kommer til at arbejde konkret med digitaliseringen i deres virksomheder, og ikke bare skal sidde på skolebænke og lytte.

Det er præcis et forløb som Digital Business Transformation, der er behov for i de mindre virksomheder. Vi har brug for at komme ud og arbejde konkret med, hvordan vi kan fremme digitaliseringen og ikke mindst få det testet på vores forretningsmodel. Vores kunder har en enorm datamængde placeret hos os, og vi vil gerne bidrage til at skabe mere værdi ud af disse data ved at sætte endnu mere fokus på digitalisering. Ved deltagelse i projektet får vi kvalificeret og kompetent sparring i processen, hvilket vi ser meget frem til,” siger Jeanette Agertved Madsen, udviklingschef i EnviDan.
 

Virksomheden er omdrejningspunktet

Deltager man som virksomhed i Digital Business Transformation, får man skræddersyet et forløb, som er tilpasset den enkelte virksomheds behov. Virksomhederne arbejder med konkrete problemstillinger i forhold til digitalisering og får tilknyttet mentorer, der skal sikre fremdrift i forhold til virksomhedernes definerede behov. Derudover stiller flere af landets førende vidensinstitutioner deres testfaciliteter til rådighed for de deltagende virksomheder, hvilket er en unik mulighed for at få testet de digitale teknologier af.

Projektet giver virksomheder mulighed for at deltage i konkrete digitaliseringsforløb. Efterfølgende vil der blive afholdt masterclasses, inspirationsoplæg og netværksmøder, hvor erfaringerne og de tillærte kompetencer fra virksomhedernes forløb vil blive delt, så erfaringerne kan komme bredere ud.

Projekt data

Projektet

Læs mere om projektets aktiviteter, målsætninger og partnerkreds ved at benytte linket nedenfor.

TEMAINDKALDELSE

Projektet udspringer af den temaindkaldelse om nye digitale forretningsmodeller, som Industriens Fond udbød i 2017. Læs mere om denne og tidligere temaindkaldelser ved at benytte linket nedenfor.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.