Virksomhed sparer kunderne for 20.000 tons CO2 med 3D-print

Det 3D-printede rør fra Advansor, der har sparet store mængder CO2.

Det 3D-printede rør fra Advansor, der har sparet store mængder CO2.

Da virksomheden Advansor stødte på en udfordring med tryktab i deres rør, kiggede de mod 3D-print for at finde en løsning.

Markedet for at finde løsninger, der kan nedbringe verdens forbrug af CO2 boomer. Også i Danmark.

Hos den danske Brabrand-virksomhed Advansor har de fx inddraget CO2-beregninger i deres løsninger, så de i dag er en markedsledende producent af blandt andet klimavenlige køleanlæg til bygninger.

I forsøget på at gøre virksomhedens løsninger endnu mere kosteffektive og grønne besluttede Advansor sig for at deltage i et forløb hos Dansk AM Hub for at afklare nogle konkrete udfordringer med et enkelt element i deres kølesystemer.

Udviklerne hos Advansor kunne nemlig konstatere at skarpe sving i rørene på deres køleanlæg gav et betydeligt tryktab i systemerne. Et tryktab, der førte til mindre effektiv køling og spild af energi.

Aerodynamiske rør sparer CO2

Sammen med Dansk AM Hub lykkedes det at 3D-printe nye rør, der er mere aerodynamiske indvendige og tilmed nemmere at bygge ind i Advansors maskiner.

Virksomheden har tidligere anvendt 3D-print til produktion med plast, men samarbejdet med Dansk AM Hub handlede om at producere højtrykskomponenter i metal til køling med CO2 i kølehuse. Systemer, der skal kunne klare et tryk på mere end 700 bar.

”Ærlig talt, så troede jeg ikke, det var en mulighed, før vi deltog i dette projekt,” siger Kenneth B. Madsen, CTO hos Advansor.

Men det var muligt – og på baggrund af produktoptimeringen har Advansor i dag reduceret energitabet i deres kølesystemer med 1 procent.

Det lyder ikke af meget, men en virksomhed vil med de nye rør, kunne opnå en besparelse på 70.000 kWh per år, hvilket svarer til knap 20.000 kg CO2 per år. Eller udledningen fra at køre en bil næsten fire gange rundt om jorden.

Aktuelt

ChatGPT
Nyhed

27. juni 2024

Bliver jeres hemmeligheder lækket til ChatGPT?

Odense Robotics Startup Accelerator
Nyhed

27. maj 2024

Ny satsning på robotter holder Danmark i førertrøjen

Nyhed

15. maj 2024

Her tæller de medarbejderne for klimaets skyld

Nyhed

25. april 2024

Spar penge og tid ved at reparere frem for udskiftning

AI kan hjælpe med at sikre kvaliteten af rengøringen af in-ear-høretelefoner.
Nyhed

19. april 2024

Kan AI også finde ørevoks?

Nyhed

16. april 2024

Denne metode skaber resultater i danske virksomheder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.