Vinderen af Danish Tech Challenge er kåret

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik overrakte Industriens Fonds Iværksætterpris til Rosenby Engineering, der har opfundet en automatisk vanddrevet boremaskine, som effektivt slukker brande i shippingcontainere verden over.

Seks højteknologiske virksomheder – Aerofit, Heliac, Peefence, Rosenby Engineering, Sensomind og SiOx – deltog som finalister, da Danish Tech Challenge den 17. januar 2018 blev afgjort. Rosenby Engineering trak sig sejrrigt ud af iværksætterforløbet og kunne lade sig fejre, da HKH Kronprins Frederik overrakte Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner til vindervirksomheden ved det årlige awardshow i Valby.

Brande i containere på skibe er svære at bekæmpe, hvilket betyder, at en brand i en container kan have enorme konsekvenser. Det laver Rosenby Engineering nu om på. Virksomheden har udviklet en ’HydroPen’, som er designet til hurtigt at blive sat på en brændende container. Den borer automatisk hul og kan slukke branden uden menneskelig indblanding.

Vi er superglade og havde slet ikke regnet med, at vores forholdsvis simple produkt kunne konkurrere med de andre meget avancerede produkter i Danish Tech Challenge. Det har været en fantastisk oplevelse, og vi er taknemmelige over, at vi fik muligheden for at bevæge os fra værkstedet på Læsø og ind i dette forløb. Vi er blevet udfordret og har fået en masse konstruktive ’tæsk’, som har gjort, at vi har kunnet udvikle vores virksomhed,” siger Jesper Rosenfeldt Hansen, CEO i Rosenby Engineering, ovenpå kåringen.
 

Baner vejen for fremtidens industri

Awardshowet den 17. januar var afslutningen på fjerde runde af Danish Tech Challenge – et højintensivt vækstforløb for nogle af landets dygtigste hardwareiværksættere. Vejen fra produkt til marked kan være lang, og derfor er indsatsen for at få accelereret de lovende hardwarestartups afgørende. Danish Tech Challenge hjælper hardwareiværksættere, der skaber nye innovative og fysiske produkter, i udviklingen fra iværksætter til levedygtige vækstvirksomheder. Vækstvirksomheder, der skal udvikle fremtidens industri og skabe nye arbejdspladser i Danmark.

Danmark har brug for, at der etableres nye innovative virksomheder. Gennem Danish Tech Challenge har vi skabt et sparrings- og netværksprogram samt fysiske testfaciliteter, så deltagervirksomhederne, der alle har et fysisk produkt, kan accelerere deres virksomhed. Vi kan se, at aktiviteterne skaber værdi og har derfor også bevilget mere end 10 mio. kroner til, at flere nye virksomheder i de kommende tre år kan få lignende muligheder,” siger Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand i Industriens Fond.
 

kunderne er allerede klar til Rosenby Engineering

I løbet af de sidste fire måneder har et intenst udskillelsesforløb fundet sted bag kulisserne i forskerparken Scion DTU, hvor deltagerne flytter ind, når de bliver optaget i Danish Tech Challenge. 60 virksomheder ansøgte om deltagelse, hvoraf de 20 mest lovende virksomheder blev udvalgt. Hver uge er virksomhederne blevet bedømt på forskellige parametre, og langsomt blev feltet af virksomheder indsnævret til bare én vinder, som i år altså blev virksomheden Rosenby Engineering. Juryen begrunder valget således:

Rosenby Engineering løser et vigtigt problem på en simpel måde. De har udviklet et produkt som er ren mekanik, og som tager udgangspunkt i et reelt problem på skibe. Deres produkt er både robust og gennemtestet. Det har også haft betydning for vores valg, at virksomheden er markedsdrevet, samtidig med at de har været gode at coache, har lyttet og udviklet sig imponerende i løbet af programmet. Vi ser klart, at Rosenby Engineering har lovende fremtidsudsigter”.

Projekt data

Projektet

Danish Tech Challenge er et iværksætterforløb for hardware-virksomheder. Projektet gennemføres i samarbejde med Scion DTU og støtter iværksætternes arbejde med produktudvikling, patentering, pretotyping og ikke mindst salg. Læs om projektet her.

Temaindkaldelse

Danish Tech Challenge udspringer af den temaindkaldelse om iværksætteri som Industriens Fond udbød i 2013. Læs om både den og andre temaindkaldelser her på siden.

Spørgsmål?

Eventuelle spørgsmål om Danish Tech Challenge kan stilles til Industriens Fond:

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.