Vidensløft i branchen for automation og robotteknologi

Det nye initiativ skal styrke den virksomhedsrettede indsats hos Videnscenter for Automation og Robotteknologi, så centerets viden kommer endnu flere virksomheder til gavn.

Testfaciliteter, moderne udstyr, kurser og kompetencer er en del af indholdet i det nye Videnscenter for Automation og Robotteknologi, der holder til på Syddansk Erhvervsskole i Odense. Med en bevilling på 3,1 mio. kroner fra Industriens Fond bliver centerets erhvervsrettede arbejde nu yderligere intensiveret.

”Danmark huser nogle af verdens førende virksomheder indenfor automatisering og forskellige typer af robotter. For at bibeholde den position er det vigtigt, at både nuværende og kommende medarbejdere i branchen har de kompetencer der skal til for at innovere og udvikle virksomhederne i en konkurrencedygtig retning,” siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond om det nye projekt, der skal give et kompetenceløft til mindst 60 virksomheder.

Skræddersyede forløb til den enkelte virksomhed

Som led i projektet skabes målrettede og individuelt skræddersyede forløb for de virksomheder der engagerer sig i det nye tiltag. Indsatsen skal både styrke kompetencer og markedsmuligheder i industrien, men også bidrage til udviklingen af ny viden og nye redskaber inden for automation og robotteknologi.

”Jeg er meget glad på robotindustriens vegne. Projektet realiserer og styrker ambitionen med videnscentret om at blive en attraktiv samarbejdspartner for virksomheder i hele landet. Det arbejde havde ikke været muligt uden bevillingen og Industriens Fonds visionære ønske om at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne gennem blandt andet en styrket indsats på området for robotter og automation, fortæller Lars Bregnehøj, direktør for Syddansk Erhvervsskole, der sammen med EUC Syd og Herningsholm Erhvervsskole er hjemsted for Videnscenter for Automation og Robotteknologi.

Det nye projekt kaldes ”Vidensløft – Automation & Robot” og sigter efter at kunne måle en konkret effekt i virksomheders arbejde med automatisering og robotteknologi i blandt andet produktionsprocesser. Konkret er hensigten blandt andet at 40 % af de deltagende virksomheder skal have udviklet og implementeret en ny teknologi, en ny proces eller et nyt redskab, som styrker arbejdet med automatisering og robotteknologi.

Projekt data

PROJEKTET

Projektet begynder i praksis i efteråret 2018. Tilbuddet om kompetenceudvikling bliver landsdækkende, fordi projektet samarbejder med landets andet Videnscenter for Automation og Robotteknologi, der dækker Midt- og Nordjylland samt Sjælland.

FAKTA OM centeret

Videnscenter for Automation og Robotteknologi er blevet udpeget af Undervisningsministeriet og er sat i verden for at skabe en metropol inden for den teknologiske udvikling og for at sikre et øget fokus på erhvervsuddannelserne. Videnscentret er etablereret som et konsortium mellem Herningsholm Erhvervsskole, EUC Syd og Syddansk Erhvervsskole.

KONTAKT

Yderligere information kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.