Ultra:bit vinder Europas største TV-pris

For anden gang i år modtager ultra:bit-projektet en prominent pris. Denne gang ved det prestigefulde Prix Italia.

Tilbage i januar vandt ultra:bit-projektet TV-prisen 2019 for ‘bedste indhold på flere platforme’. Prisen var en cadeau til projektets store popularitet blandt børn og voksne, men også for projektets relevans. I fredags kunne programmet så igen fejre projektets store succes – denne gang ved Prix Italia, Europas ældste og mest anerkendte radio- og tv-konkurrence. Prix Italia har uddelt priserne siden 1948.

TV-prisen ligger på skuldrene af Danmarks Radio, som i samarbejde med Industriens Fond og Centre for Undervisningsmidler udviklede ultra:bit i løbet af 2018. I takt med at teknologi og digitale løsninger bliver en mere og mere integreret del af vores liv, har der i højere grad været brug for, at danske børns digitale kompetencer og teknologiforståelse løftes. Derfor blev ultra:bit skabt og havde fokus på elever i 4. klasse.

Med en ny bevilling på 12,6 mio. kroner fra Industriens Fond vendte ultra:bit i år tilbage med fornyet styrke. ultra:bit 2.0 er en videreudvikling og udbredelse af det spændende univers, hvor 5. og 6. klasser nu også tilbydes mircobits, og hvor der sættes et større fokus på at inspirere og kompetenceudvikle lærere og ressourcepersoner, som skal bistå børnene i deres udvikling.

Læs mere om projektet på Fondens hjemmeside eller besøg projektsiden hos Danmarks Radio på nedenstående links:

Projekt data

PROJEKTET

ultra:bit er tilvejebragt af DR og Industriens Fond i samarbejde med Centre for Undervisningsmidler.

YDERLIGERE INFO

Yderligere information om Industriens Fonds engagement i Ultrabit-projektet kan fås ved at henvende sig til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.