ultra:bit vil knække klimakoden

En ny konkurrence skal få børn i 4., 5. og 6. klasse til at tænke i FN's Verdensmål og ideudvikle grønne løsninger ved hjælp af kreativitet og teknologi.

Kan små kloge hoveder ændre adfærden hos de store? Det forsøger ultra:bit at få svaret på, når de i slutningen af august lancerer den landsdækkende konkurrence Knæk Klimakoden, der skal få børn til at udvikle teknologi-idéer, der kan gøre deres forældre mere klimavenlige.

Konkurrencen udspringer af Industriens Fonds støtte til ultra:bit-projektet, som skal løfte børns digitale kompetencer og teknologiforståelse. Og som efter sommerferien på ny står klar med micro:bits til mere end 1300 tilmeldte grundskoler.

Erfaringerne fra ultra:bit viser, at store samfundsforandringer bør starte hos de små. En undersøgelse foretaget af Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter (NEUC) viste tidligere på året at 9 ud af 10 børn, der deltager i ultra:bit, synes, det er lettere at kode, end de troede. Og 8 ud af 10 lærere oplevede, at ultra:bit har klædt dem på til at undervise i at bruge teknologi til kreative løsninger.

De gode erfaringer har givet anledning til konkurrencen Knæk Klimakoden, der skal hjælpe med at løse FN’s 12., 13. og 14. verdensmål – ansvarligt forbrug og produktionsformer, klimaindsats og livet i havet.

Præmierne for ‘Bedste Idé’ og ‘Bedste Løsning’ er 15.000 kr. til en oplevelsestur med klassen.
 

Tilmelding

Konkurrencen skydes i gang i uge 35, og har frist for indsendte ideer i uge 44.

Projekt data

PROJEKTET

ultra:bit er tilvejebragt af DR og Industriens Fond i samarbejde med Centre for Undervisningsmidler.

TILMELDING

Det åbnes op for tilmelding i uge 35 med frist for indsendelse af ideer i uge 44. Tilmelding foregår på via nedenstående link:

KONTAKT

Yderligere information kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat:

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.