Tyve hardwareiværksættere tog hul på Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge 2019

Danish Tech Challenge 2019

Solen bragede ind ad vinduerne, da 20 nye iværksættervirksomheder satte ord på deres opfindelser ved åbningen af årets udgave af Danish Tech Challenge.

Det handlede om klimaløsninger, forskellige typer af smarte boligobjekter, nye biotek-robotter og meget andet da tyve ambitiøse vækstiværksættere var på scenen i FutureBox på Danmarks Teknologiske Universitet i Lyngby.
 

Kort og godt

Her præsenterede de tyve virksomheder hver især deres produkter og forretningsidéer. Dels til hinanden, dels til udvalgte gæster til åbningsarrangementet. Fælles for dem alle er, at de er udvalgt til at deltage i årets udgave af Danish Tech Challenge.

En af deltagervirksomhederne hedder Techvolver. De sigter efter at automatisere pipettehåndtering i laboratorier i medicinalindustrien. Ved at minimere statisk arbejde og uhensigtsmæssige processer vil virksomheden skabe sundere arbejdsmiljøer.

”Vi prøver ikke at bygge en ”rumraket” til vores kunder – vi vil automatisere eksisterende værktøjer og redskaber, som virksomhedernes medarbejdere kender i forvejen. Vi kalder det en demokratisering af robotteknologien. Det unikke ved Danish Tech Challenge er, at vi får adgang til teknologisk indsigt, som vi ikke kan få andre steder. Den diversitet af forskningsområder, som er samlet på ét sted på DTU, er uvurderlig for en startup som vores,” siger Jakob Fjordgård Skjærlund, CEO og grundlægger af Techvolver.

De næste mange måneder er, både for Techvolver og for de øvrige deltagere, præget af innovation, idéudvikling, produktion og salg. Det arbejde gøres i samarbejde med de mange relevante mentorer og eksperter som er tilknyttet Danish Tech Challenge og håbet er at alle iværksættervirksomhederne kommer styrkede ud af forløbet.
 

Det handler om at være med – og om at finde en vinder

Hen over efteråret trimmes de nystartede virksomheder og frem mod juletid udpeges de finalister der skal udgøre finalefeltet når vinderen af Danish Tech Challenge skal findes.

Vinderen kåres i starten af det nye år og virksomheden modtager i den forbindelse Industriens Fonds Iværksætterpris og den tilhørende præmiesum på 500.000 kroner.

Projekt data

DANISH TECH CHALLENGE

Danish Tech Challenge er et inkubationsforløb for danske virksomheder der arbejder med fysiske produkter. Læs meget mere om projektet ved at benytte de to links nedenfor.

DELTAGERNE

Feltet af deltagere er igen i år en spændende samling af iværksættere inden for flere forskellige brancher.

TEMAINDKALDELSEN

Danish Tech Challenge blev skabt på baggrund af Industriens Fonds temaindkaldelse med titlen “Flere Vækstiværksættere”. Hensigten var at rykke flere nystartede danske virksomheder i retning mod vækst. Læs mere om denne og andre af Fondens temaindkaldelser her.

KONTAKT

Spørgsmål vedrørende Industriens Fonds engagement i Danish Tech Challange kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.