Tre år mere til Tænketanken Europa

Tænketanken beskæftiger sig med det Europa, som danske virksomheder arbejder tæt sammen med. Derfor er der fortsat brug for gode betragtninger og dybdegående analyser. 

Industriens Fond har besluttet fortsat at støtte arbejdet med at sikre danskerne saglig, faktabaseret viden og oplysning om EU. Fonden har derfor bevilget Tænketanken Europa 6 mio. kroner i perioden 2017-2019. Den frie og åbne adgang til det indre marked er afgørende for danske virksomheder, og et samarbejdende Europa er til fordel for dansk erhvervslivs vækst og konkurrenceevne. Det er på den baggrund, at Industriens Fond har støttet tænketankens videre arbejde i de kommende år.

Selvom tænketanke normalt ikke ligger inden for Fondens virke, så spiller Europa så vigtig en rolle som arbejds- og eksportmarked for danske virksomheder, at Fonden har besluttet sig for at fortsætte opbakningen til Tænketanken Europa – en opbakning der også var afgørende da Industriens Fond, sammen med CO-industri og Dansk Industri, stod bag etableringen af tænketanken tilbage i 2013.

Gennem de sidste tre år er tænketanken blevet en markant og faglig velfunderet stemme og den stemme er således vigtig at bevare i debatten om EU. Tænketanken har i sin levetid udgivet over 200 notater, briefs og analyser, og tænketankens forskere er blandt andet involveret i et internationalt forskningsprojekt ledet af London School of Economics.

Onsdag aften holdt tænketanken i øvrigt sin årskonference i Glyptoteket, hvor mere end 350 deltagere kom for blandt andre at høre den forhenværende præsident for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy, der var én af hovedtalerne. Siden etableringen i 2013 har tænketanken afholdt mere end 65 arrangementer, der har samlet over 6.000 deltagere i alt.

Projekt data

Projektet

Siden etableringen i 2013, har Industriens Fond støttet Tænketanken Europa. Den støtte varer ved og tænketanken har netop modtaget en bevilling på 6 mio. kroner.

Tænketanken

Tænketanken Europa har sit eget sekretariat og leverer løbende analyser og rapporter om det Europa, som danske virksomheder arbejder tæt sammen med.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.