Podcast: Tager AI dit arbejde eller bliver du mere produktiv?

Bekymringen for, at kunstig intelligens kommer til at koste arbejdspladser er reel. Men hvad er op og ned i frygt og forudsigelser?

Podcasten er produceret af AI Denmark

Tidligere i år præsenterede Goldman-Sachs en analyse, som viste at AI og automatisering globalt helt eller delvist ville overtage i størrelsesordenen 300 millioner jobs.

Undersøgelsen til trods er det svært at forudsige de nøjagtige konsekvenser af AI-bølgen for arbejdsmarkedet – dels afhænger fremtiden af den konkrete branche og det specifikke job, dels er der voldsomme usikkerheder på spil.

Ser man lidt nærmere på de enkelte jobs, så er der nogle undersøgelser, som viser, at konsulenter, der bruger AI er markant mere produktive end dem, som ikke gør. Omvendt bliver resultaterne typisk mere ensartede og mindre kreative.

For at få et overblik over, hvordan AI rammer job- og arbejdsmarkedet i denne omskiftelige tid har AI Denmark talt med Jacob Rubæk Holm, der er lektor på Aalborg Universitets Business School. Han har forsket i, hvordan automatisering påvirker arbejdsmarkedet og følger naturligvis også den aktuelle bølge af generativ AI tæt.

Lyt med 🤖

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.