Sund fornuft at samarbejde

Der er markante forretningsmæssige gevinster at hente, når man har et velfungerende samarbejde med sine leverandører.

Gevinsten er stor for virksomheder der formår at optimere processerne omkring sine forsyningskæder. Optimeringsarbejdet er sat højt på dagsordenen i det nye projekt ”Stram Kæden”, som Industriens Fond har sat i søen sammen med DI – Dansk Industri.

Blandt gevinsterne findes konkrete umiddelbare besparelser, højere produktivitet, reduceret leadtime og mindre kapitalbinding og samtidig kan Stram Kæden være med til at styrke den enkelte virksomheds muligheder for at blive mere fokuseret på, hvad der skaber merværdi for kunderne og ikke mindst forbedre produktiviteten og samarbejdet mellem virksomhed og leverandører.
 

omkostninger ligger hos leverandørerne 

En stor del af omkostningerne for mange virksomheder ligger ude hos leverandører og samarbejdspartnere. Selvom virksomheder over en bred kam anerkender at leverandører er strategisk vigtige for forretningen, så findes der fortsat virksomheder, som ikke har fokus på løbende at udvikle og optimere samarbejdet. I stedet for alene at tænke i interne processer, så vil Stram Kæden gerne sætte fokus på de gevinster der kan opnås allerede i forsyningskæden.
 

Deltag og optimer

I projektet ”Stram Kæden” vil 20 danske virksomheder og deres underleverandører få hjælp til at udvikle og optimere samarbejdet i forsyningskæden. I alt vil 150 virksomheder deltage i projektet, der samtidig vil stille viden og værktøjer til rådighed for hele det danske erhvervsliv.

Læs mere om ”Stram Kæden” via de to links nedenfor og overvej om det er noget som kan gavne din virksomhed.

Projekt data

Projektet

Stram Kæden skal hjælpe danske virksomheder til at arbejde bedre sammen i forsyningskæderne. Der er nemlig store forretningsmæssige gevinster at hente ved at optimere samarbejdet med sine leverandører.

Vil du være med?

Arbejdet med forsyningskæder kan gavne mange virksomheder. Såfremt projektet lyder interessant for din virksomhed, så besøg projektets hjemmeside og hør mere.

Underleverandører

Mange danske virksomheder agerer som underleverandører til andre virksomheder. Industriens Fond udgav tidligere på året en kortlægning af danske underleverandører, der blandt andet beskæftiger sig med det tætte samarbejde mellem kunde og leverandør.

Forsyningskæder

Industriens Fond har tidligere beskæftiget sig med forsyningskæder (Supply Chains). Det mundede blandt andet ud i rapporten Konkurrencekraft gennem Supply Chain Innovationer. Den, og øvrig viden fra samme projekt, kan findes her på siden.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.