Startskuddet har lydt for nyt innovationslab

Onsdag eftermiddag markeredes åbningen af Idrættens Innovationslab. Det skete ved en reception i Idrættens Hus i Brøndby.

Det globale marked for idræt, events og udstyr til sportsudøvelse er enormt. Og vokser hvert år. Ambitiøse sportsstjerner og købedygtige motionister er klar med en skilling, hvis nye produkter, metoder eller løsninger, kan føre bedre resultater med sig.

Det danner grobund for en vigtig industri, hvor det at forbedre sig konstant og stræbe efter sejren også kan bidrage til et godt innovationsmiljø.
 

NYT LABORATORIUM

På den baggrund har Industriens Fond og Danmarks Idrætsforbund etableret Idrættens Innovationslab, hvor en tæt dialog mellem idrættens beslutningstagere, sportsudøvere og kreative virksomheder, skal føre til gode nye produkter, der kan bruges af både professionelle, amatører og tilskuere.

Onsdag eftermiddag blev Idrættens Innovationslab officielt igangsat. Det skete i Idrættens Hus i Brøndby, hvor man blandt andet kunne opleve den nyeste teknologi til analyse af kroppens bevægelser hos virksomheden ROKOKO, og kunne deltage i en konkurrence om en digital løbetræner fra SHFT, da en ny app til forbedring af tilskueroplevelsen til VM i Sejlsport 2018 blev testet.

Arrangementet indeholdt desuden taler af den administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen, og den administrerende direktør i Industriens Fond, Mads Lebech. I deltagerflokken var der både folk fra erhvervslivet og idrætten med hang til innovation på idrætsområdet – heriblandt direktører eller udviklingskonsulenter fra specialforbundene.
 

TYVSTART

Selvom startskuddet officielt lød onsdag eftermiddag, så er arbejdet i Idrættens Innovationslab allerede kommet ud af starthullerne tidligere på året. Således er der allerede en dialog i gang med en snes virksomheder, der blandt andet arbejder med windsurfing for børn, udvikling og afprøvning af digitalt system der fremmer tilskueroplevelsen via app og storskærm, et produkt der skal nedbringe antallet af ankelskader i indendørssport, en dragt der analyserer kroppens bevægelser og omsætter oplysningerne til brugbare træningsdata, digitalt system til træning af intelligens ved udførelse af fysisk bevægelse, samt udvikling af navigationsudstyrsholder til 49´er-mast inden for sejlsport.

Derudover er en række projekter i den helt indledende start-fase, mens der også kigges på muligt arbejde med eventbaseret innovation i forbindelse med en række sportsarrangementer i 2018, 2019 og 2020. Desuden kigges der også nærmere på anvendelsen af additive fremstillingsmetoder – heriblandt 3D-print – og virtual reality i forbindelse med idrætten.

Projekt data

OM PROJEKTET

For at skabe gode rammer for innovation i virksomheder der beskæftiger sig med idræt, har Danmarks Idrætsforbund sammen med Industriens Fond etableret Idrættens Innovationslab. Læs mere om projektet og formålet via linket nedenfor.

INNOVATION I FOKUS

Innovation er det helt tydelige nøgleord i projektet. De indledende tanker om projektet blev allerede tænkt i 2016, hvor Industriens Fond vedvarende satte fokus på innovation i dansk erhvervsliv. Det førte også til en temaindkaldelse under selvsamme overskrift.

DIF

Projektet udføres i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund. Besøg forbundet på dets hjemmeside eller besøg selve projektets hjemmeside.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.