Søens stjerner stikker til søs

Bølgerne gik højt da deltagerne i Maritime Stars skulle findes. Fem ambitiøse iværksættere er nu klar til at deltage i et gennemgribende udviklingsforløb for at se om deres forretningsidéer holder vand.

Den maritime branche var i går samlet i Aalborg for at finde de fem mest innovative og sprudlende iværksættere fra det blå Danmark, som skal være med i trænings- og udviklingsforløbet Maritime Stars.

10 finalister fik hver især mulighed for at overbevise 16 fyrtårnsvirksomheder om, at netop deres maritime forretningsidé er så god og fremtidssikret, at den fortjener at indgå i et videre forløb i projektet Maritime Stars, der holder til hos udviklingscenteret MARCOD.
 

Udviklingsforløb til fem virksomheder

Fem af start-up-virksomheder leverede så gode præsentationer, at de nu kan se frem til at blive en del af det 9-måneder lange udviklingsforløb Maritime Stars: Dry Bulk Chemicals, C-LOG, Upteko, Optimum Voyage og Frugal Technologies.

Fælles for alle fem deltagere er, at de pitchede idéer er klar til at blive søsat, og dermed kan implementeres direkte i den maritime branche. De høje ambitioner vækker glæde hos Industriens Fond, der sammen med Den Europæiske Socialfond, står bag initiativet.

Et program som Maritime Stars løfter flere opgaver. Først og fremmest styrkes iværksættervirksomhederne gennem et målrettet vækstforløb. Men derudover samarbejder iværksætterne tæt med den etablerede industri, og på den måde får de uvurderlig sparring og adgang til viden og nyttige faciliteter,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, og fortsætter:

Samtidig er iværksætterne et frisk pust i branchen og kan bane vejen for innovation – også hos de etablerede virksomheder. Det vil styrke Det Blå Danmarks konkurrenceevne og stille både nye og gamle virksomheder stærkere.
 

En tour de force i maritim innovation

De fem deltagere får nu en unik mulighed for at få sparring, ekspertise, hjælp og vejledning af de 16 fyrtårnsvirksomheder, der ud over at være dommere i udvælgelsen, også skal fungere som mentorer for iværksætterne. Og hos fyrtårnene glæder man sig til det videre samarbejde.

Dagen i dag har været en tour de force i maritim innovation og jeg synes, vi har fået et bredt udsnit af forskellige start-ups i branchen. Nu er det vores opgave som fyrtårnsvirksomhed at byde ind med et kæmpe netværk, masser af erfaringer, og så har vi en ret god indsigt i teknologi i industrien,” siger Thomas Clausen, der er digital chef i Alfa Laval.

Hos MARCOD, der faciliterer Maritime Stars-projektet, kan man heller ikke få armene ned.

Det er en kæmpe fornøjelse at se alle de dygtige iværksættere, som arbejder hårdt for at skabe løsninger for den maritime branche. Nu kan vi i første omgang arbejde videre med fem af dem, og så kan vi glæde os over, at vi også skal finde maritime stjerner både til næste år og igen i 2021,” siger direktør i MARCOD, Christine Lunde.

Træningsforløbet med Dry Bulk Chemicals, C-LOG, Upteko, Optimum Voyage og Frugal Technologies går i gang til april, og fortsætter frem til juletid.

Projekt data

LÆS OM PROJEKTET

Her på Industriens Fonds hjemmeside kan der læses mere om Maritime Stars. Projektets egen hjemmeside kan også besøges.

De 5 stjerner

De fem første stjerner i Maritime Stars er blevet udvalgt. Besøg dem her.

FYRTÅRNEne

Følgende fyrtårnsvirksomheder deltager som sparringspartnere og mentorer i Maritime Stars:

Alfa Laval, Danfoss, Danske Rederier, DESMI, DFDS, Fjordline, Gatehouse, Hoyer Motors, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, Terntank, Viking Life-Saving Equipment, World Marine Offshore, Wrist Ship Supply og Wärtsila Danmark.

KONTAKT

Eventuelle spørgsmål angående Industriens Fonds støtte til det nye projekt kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.