SDG Accelerator lanceret i FN-Byen

Der var fuldt hus, da det nye projekt fik luft under vingerne fredag eftermiddag.

Verdensmålene – Sustainable Development Goals (SDG) – blev vedtaget i New York af verdens statsoverhoveder i september 2015 og skal frem til 2030 sætte verden på kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både virksomheder, mennesker og den planet, vi bor på. Det anslås, at det vil kræve investeringer på op mod 5-7 billioner amerikanske dollar årligt frem til 2030 for at nå verdensmålene. Investeringer i den størrelsesorden vil være lig med rige forretningsmuligheder for innovative og visionære danske virksomheder, der formår at omsætte de 17 verdensmål til nye samarbejder på nye markeder.

Erhvervslivet er en vital medspiller inden for alle 17 verdensmål. Økonomisk vækst, samhandel, iværksætteri, innovation og skabelsen af anstændige arbejdspladser er opgaver, der i høj grad tager afsæt i den private sektors indsats. Det er derfor afgørende, at det bredt anerkendes, at verdensmålene ikke kan realiseres ad politisk vej alene, men at den private sektor spiller en altafgørende rolle. Danske virksomheder er langt fremme inden for eksempelvis cleantech og byudvikling, og den styrkeposition kan udnyttes endnu bedre,” siger Mads Lebech, adm. direktør for Industriens Fond, der sammen med UNDP står bag det nye projekt SDG Accelerator.
 

Engagement og forretning

Projektet har til formål at accelerere små og mellemstore virksomheders engagement i verdensmålene ved at skabe synlige rollemodeller og identificere nye bæredygtige forretningsmuligheder, samt aktivere og bidrage til øget medarbejderengagement.

Virksomheder kan vinde nye markeder, hvis de investerer i bæredygtighed, og det er positivt, at bæredygtighed kan anvendes som et konkurrenceparameter. Virksomheder kan levere løsninger, som er både økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtige, og med SDG Accelerator ønsker vi derfor at hjælpe virksomhederne med at koble forretningsstrategi til de globale udfordringer, som verdensmålene italesætter,” siger Camilla Brückner, direktør for UNDP’s Nordiske Kontor, der har til huse i Danmark.

SDG Accelerator drives i praksis af UNDP’s Nordiske Kontor med støtte fra Industriens Fond. Projektet implementeres i samarbejde med Deloitte Monitor, Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) og en række andre aktører. Hensigten med projektet er blandt andet at udvikle og teste SDG Accelerator-modellen i samarbejde med 30 små og mellemstore danske virksomheder over en periode på to år.

Ved lanceringen blev mange forskellige emner berørt, da blandt andre erhvervsminister Brian Mikkelsen og bestyrelsesformand Jimmy Maymann fra UN Live Museum bød ind med erfaringer, idéer og vigtige overvejelser.
 

Flere initiativer

Det nye projekt rammer inden for Industriens Fonds samlede indsats på SDG-området. Tillige har Fonden støttet projekter som UNLEASH og Fra Filantropi Til Forretning sammen med blandt andre Dansk Industri og en række andre fonde. Projekterne kan besøges her på hjemmesiden og kommunikeres samlet i Linkedin-gruppen Verdensmål og Virksomheder.

Projekt data

Projektet

Læs mere om SDG Accelerator og baggrunden for Fondens bevilling her på hjemmesiden.

SDG-projekter

Industriens Fond har støttet flere forskellige initiativer på SDG-området. Projekterne kan besøges her på hjemmesiden og kommunikeres samlet i Linkedin-gruppen Verdensmål og Virksomheder.

Kontakt

Spørgsmål vedrørende lanceringen af SDG Accelerator kan stilles til Industriens Fond.

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Mail: oos@industriensfond.dk
Telefon: 23 80 06 60

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.