Ressourcestærke flygtninge skal straks i job

Skarpt fokus på de dygtigste flygtninge skal gøre deres vej til arbejdsmarkedet kort.

Den langvarige sagsbehandling som kan gøre sig gældende i den tunge asyl- og integrationsfase kan suge motivation og arbejdslyst ud af nyankomne flygtninge, der ellers både har gejst og evner til at træde ind på det danske arbejdsmarked. Bibeholdelse af gejsten og motivationen er afgørende og det lægges der vægt på i nyt projekt, der udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om øget udbud af arbejdskraft gennem hurtigere integration.
 

Fokus på de mest arbejdsparate

Nyt projekt vil arbejde på, at få sat en højere hastighed på sagsbehandlingen, så 50 nyankomne flygtninge bliver hurtigt matchet med relevante virksomheder og dermed kommer i arbejde kort tid efter ankomsten til Danmark.

Projektet holder til i Aarhus og bærer derfor navnet Talent Programme Aarhus. Selvom udgangspunktet for projektet er, at få besat ledige stillinger hos aarhusianske virksomheder, så er målet, at projektets metoder og erfaringer kan benyttes overalt i Danmark, hvis projektet viser sig at virke hensigtsmæssigt.

Projekt data

Projektet

Industriens Fond har besluttet at støtte projektet Talent Programme Aarhus. Det er Aarhus Kommune, der er tovholder på projektet og der kan læses meget mere om de involverede parter via nedenstående link.

TEMAINDKALDELSE

Projektet Talent Programme Aarhus udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om øget udbud af arbejdskraft gennem hurtigere integration. Læs alt om temaindkaldelsen her.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.