Planlæg virksomhedens fremtid

Ejerstrategi-kortet er et nyt onlineværktøj, som ejerledere kan benytte til at benchmarke deres virksomhed og planlægge virksomhedens fremtidige ejer- og lederskab.

Da Industriens Fond besluttede at støtte etableringen af Center for Ejerledede Virksomheder var hensigten blandt andet at centeret skulle udvikle nogle konkrete værktøjer, som danske ejerledere kan bruge, når virksomhedens og ejerskabets fremtid skal planlægges.

Det nye ejerstrategi-kort er et eksempel på et sådant værktøj, hvor centerets viden og forskning bringes i spil i erhvervslivet til gavn for de mange ejerledede virksomheder i Danmark

Med ejerstrategi-kortet samles og præsenteres ny viden og forskning på en måde, hvorpå det kan benyttes i en travl dagligdag i erhvervslivet. Tanken har været at give danske ejerledere et konkret værktøj til langsigtsplanlægning, der kan benyttes i en dagligdag med tids- og ressourcemangel.
 

Kortet er i brug

De første ejerledere har allerede brugt ejerstrategikortet – både til at sætte nogle ting højere op på agendaen, men også til at træffe konkrete beslutninger og eksekvere på dem efterfølgende. Ved brug af Ejerstrategi-kortet skal man udfylde et spørgeskema med 27 spørgsmål. På den baggrund får man som ejerleder efterfølgende en rapport med klare handlingsanvisninger til at identificere, planlægge og implementere den langsigtede ejerstrategi, der passer konkret til virksomheden og dens omgivelser.

Datagrundlaget for rapporten bygger på en undersøgelse foretaget i 13.491 ejerledede virksomheder. Det er den største og mest repræsentative undersøgelse blandt ejerledere i Danmark nogensinde og den bidrager dermed til et værktøj, der både bygger på teori, viden og forskning fra blandt andet Copenhagen Business School og INSEAD, men også på omfangsrige input fra virkelighedens ejerledede virksomheder.

Ejerstrategi-kortet kan blandt andet benyttes af ejerledere, rådgivere og bestyrelser. Det kan hjælpe virksomheder i gang med aktivt at indarbejde ledelse og ejerskab i de strategiske overvejelser og bidrage til at strukturere en konkret handlingsplan for virksomhedens fremtid. Ejerledede virksomheder er rygraden i dansk erhvervsliv og et skræddersyet værktøj som Ejerstrategi-kortet kan således komme rigtig mange virksomheder, ejerledere og arbejdspladser til gavn.
 

Ejerlederne

Cirka 80 procent af alle danske virksomheder er ejerledede. Inden for de næste ti år vil omkring 23.000 virksomheder skulle gennemføre et ejerskifte. Det kommer til at berøre omkring 300.000 danske arbejdspladser. To ud af fem ejerledere, der vil overdrage deres virksomhed inden for to år, har endnu ikke en klar plan for fremtiden, viser undersøgelsen blandt 13.491 ejerledere.

Projekt data

centeret

Industriens Fond har sammen med Copenhagen Business School og INSEAD etableret Center for Ejerledede Virksomheder. Centeret har en lang række funktioner og formål og har allerede udgivet flere publikationer og undersøgelser af ejerlederne i Danmark.

Ejerstrategikortet

Med ejerstrategikortet har Center for Ejerledede Virksomheder lanceret et planlægningsværktøj, der konkret kan bruges af ejerledere i hele Danmark.

Temaindkaldelse

Center for Ejerledede Virksomheder er blevet etableret i kølvandet på en temaindkaldelse som Industriens Fond afholdte med fokus på vækst gennem ejerskifter.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.