Piratskibet stikker til søs

Et nyskabende online fællesskab for børn og unge med interesse for IT, kodning og programmering har set dagens lys. Det kaldes Piratskibet og sættes i søen i dag.

Interessen for programmering er stor hos børn i Danmark. Det kan mærkes hos Coding Pirates Denmark, hvor der er godt med vind i sejlene. Mere end 2.500 børn og unge deltager allerede løbende i ugentlige klubaftener, hvor de sammen med frivillige udforsker teknologi på en eksperimenterende og legende måde.

Men lysten til at blive pirat i Coding Pirates er stor, og mere end 1.700 børn og unge står på venteliste for at være med. Derfor lancerer Coding Pirates og Industriens Fond nu online-platformen Piratskibet for at imødekomme den store interesse.

Vi ved, at der er en kæmpe efterspørgsel på de tilbud, vi har i Coding Pirates. Det her er en mulighed for at række ud over vores egen organisation til børn i hele landet og for at skabe et digitalt kreativt frirum, hvor børn kan mødes, lege og lære sammen,“ siger Louise Overgaard, der er formand for Coding Pirates Denmark.
 

Hvad er Piratskibet?

Piratskibet er et digitalt fritidstilbud, der primært retter sig mod børn i 10-12 års alderen. Her sættes der fokus på kreativ udfoldelse i det digitale rum og så er det et fællesskab, hvor børn og unge kan eksperimentere, lege og tilegne sig nye kompetencer inden for IT-kreativitet og programmering.

Piratskibet er søsat i cyberspace, og webbureauet Morning Train står bag udviklingen i samspil med en stærk besætning af kompetente frivillige i Coding Pirates. De frivillige sætter rammerne for Piratskibet og giver børn og unge et sikkert og trygt online fællesskab, hvor de kan lære andre med samme interesser at kende, stille spørgsmål, udveksle idéer og deltage i online undervisning. Piratskibet er designet med afsæt i Coding Pirates’ værdisæt, men er generelt henvendt til alle, medlemmer såvel som ikke-medlemmer.

Mange platforme er henvendt til ældre unge, eller er kun på engelsk. Vi leverer her en sikker havn henvendt til børn og unge i Danmark, hvor de kan møde ligesindede og gå på opdagelse sammen i et trygt miljø,” siger Lis Zacho, der er medlem af styregruppen for udviklingen af Piratskibet.

Platformen bliver med andre ord et IT-værksted fyldt med fagligt indhold, der på en pædagogisk og sjov måde udvikler børn og unges teknologiske vovemod. Projektet understøtter børn og unges teknologiske forestillingsevne, opfindsomhed og skaberkraft, og så ruster det dem til i fremtiden at kunne løse teknologiske udfordringer i dansk erhvervsliv.

Interessen for programmering er stor blandt børn og unge. Og køen er lang for at blive kodepirat. Den efterspørgsel mødes nu af Piratskibet, der sejler for fulde sejl ud i cyberspace og inviterer børn og unge med ombord i et digitalt univers. Digitalisering spiller en stor rolle i vores hverdag, erhvervsliv og samfund. Derfor er programmeringskompetencer gode at tilegne sig,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør for Industriens Fond.

Projekt data

Piratskibet

Piratskibet er et nyskabende online fællesskab for børn og unge med interesse for IT, kodning og programmering.

Partnerkredsen

Piratskibet er bygget i et samarbejde mellem Coding Pirates Denmark, Morning Train og Industriens Fond. Besøg partnerne nedenfor.

MERE INFO

Ønskes yderligere information om projektet, så kan fondens sekretariat kontaktes.

Ole Østrup
Formidlingschef
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.