Nyt projekt søsat i Singapore

Danish Water Technology House har åbnet dørene for første gang. Huset skal sætte gang i eksporten til den sydøstasiatiske region.

Ved et festligt og fagligt arrangement i Singapore, åbnede Danish Water Technology House for første gang dørene op. Under husets tag samles en række kompetencer som skal bistå danske virksomheder med at indtræde på det singaporeanske marked. I huset findes således både teknisk kunnen og kompetencer indenfor vandsektoren, men også salgskyndigt personale vil stå til rådighed når en mindre eller mellemstor dansk vandvirksomhed ønsker at tilgå markedet i Singapore og de omkringliggende lande.

På åbningsdagen var en række prominente gæster fra den singaporeanske vandsektor på besøg, og derudover var Den Danske Ambassade i Singapore og en mængde vandvirksomheder også tilstede. Også folkene bag projektet var repræsenteret i form af Knud Bundgaard, CEO hos Fersvandscentret og Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond.

Med åbningen af Danish Water Technology House starter et 4-årigt projekt som skal føre flere forskellige ting ud i livet. På den helt korte bane, fungerer huset allerede nu som en indgangsport til det singaporeanske marked. Danske vandvirksomheder som på egen hånd har svært ved at træde ind på et nyt marked langt fra Danmark, kan med husets hjælp skyde genvej til netværk, viden og salg.

Eksportmodel skal udvikles og udbredes
På længere sigt skal hele opsætningen af Danish Water Technology House evalueres. En følgegruppe fra Syddansk Universitet vil, hen over en årrække, vurdere om huset har gjort en afgørende forskel på en række parametre i forhold til primært eksport.

For eksempel har det i flere år været sagt, at markedet efterspørger løsninger mere end produkter. I det lys skal følgegruppen afdække, om der skabes nye afsætningsmuligheder for producerende virksomheder, som samarbejder i klynger og derved formår at levere ind til samlede løsninger i tråd med kundernes præcise behov. Hvis en velfungerende eksportmodel udspringer af projektet, så skal modellen også benyttes i andre brancher og i andre regioner.

Samarbejdet mellem Ferskvandscentret og Industriens Fond er forventeligt sat til at vare i godt fire år.

Projekt data

Mere om projektet

Her på hjemmesiden findes en mere specifik beskrivelse af Danish Water Technology House.

plads til flere

De første virksomheder har allerede gjort brug af muligheden for at benytte Danish Water Technology House. Projektet udvides dog løbende og der vil være plads til flere virksomheder fremadrettet. Ved at kontakte Ferskvandscentret kan man gøre brug af faciliteterne i Danish Water Technology House.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.