Nyt projekt skal skaffe arbejdskraft til industrien

Missionen er klar. Der skal optages 50 procent flere elever på industriteknikeruddannelsen over de næste tre år. Den store mangel på industriteknikere og værktøjsmagere i Danmark afhjælpes nu gennem nyt initiativ, der skal fortælle om og fremvise uddannelsen.

Med en bevilling på to millioner kroner fra Industriens Fond bliver initiativet industritekniker.nu hjulpet godt på vej med udbredelsen af kendskabet til industriteknikeruddannelsen. Hensigten er at inspirere flere unge til at tage en uddannelse, hvor man kan kombinere sine håndværksmæssige færdigheder med IT og programmering af de nyeste robotter.

Mange industrivirksomheder leder med lys og lygte efter medarbejdere der besidder de rette kompetencer. Den udfordring er svær at løse fra den ene dag til den anden. Men hvis flere vælger en industrirettet uddannelse, så øges antallet af kompetente faglærte, der kan bidrage til virksomheders produktion og innovation. Og det kan gavne rigtig mange virksomheder,” siger Mads Lebech, der er adm. direktør for Industriens Fond.
 

Tre år med flere forskellige tiltag

Med bevillingen støtter Industriens Fond en målrettet kampagne, der på udvalgte tidspunkter skal køre over de næste tre år. Kampagnens formål er at nå et årligt optag på 600 industriteknikere og 150 værktøjsmagere, hvilket er 50 procent over det aktuelle niveau. Skal den målsætning nås, så gælder det om at fange rigtig mange unges opmærksomhed.

Vi har allerede startet et nyt team af unge lærlinge og nyuddannede industriteknikere som rollemodeller. Vi er ved at involvere og træne dem, så de kan udbrede kendskabet til industritekniker.nu på sociale medier og fysisk på uddannelsesmesser over hele landet,” siger Henning Dam, der er daglig leder af industritekniker.nu og understreger behovet for at nå endnu længere ud:

Støtten fra Industriens Fond går mestendels til konkrete kampagneaktiviteter. Blandt andet laver vi et biografspot, som skal vises i biografer i 20 byer over hele landet. Men derudover, så bruger vi generelt rollemodeller og deres input, så vi møder de unge i øjenhøjde, og dér, hvor de unge er.
 

Gode erfaringer og givtig uddannelse

Siden 2016 har industritekniker.nu været en aktiv aktør i erhvervslivet som tovholder for samarbejdet mellem virksomheder, erhvervsskoler og kommuner for at udbrede kendskabet til og optimere uddannelsen. Det har indtil videre båret frugt i form af en øget tilgang til uddannelsen – en indsats som der nu lægges endnu flere kræfter i.

Det tætte samarbejde har båret frugt. Derfor giver det mening at udvide indsatsen markant. Virksomhederne får kvalificeret arbejdskraft og eleverne er næsten garanteret en læreplads og er efterfølgende næsten sikre på at få et job efter uddannelsen. Så det er et værdifuldt projekt for alle parter,” fastslår Henning Dam.

Projektet forventes at vare i tre år og der kan læses meget mere på initiativets hjemmeside.

Projekt data

Industritekniker

Initiativet industritekniker.nu arbejder målrettet for at få flere til at vælge selvsamme uddannelse. Læs om det nye bevilligede projekt nedenfor, eller besøg selve initiativet og uddannelsen.

Følg med

Initiativet kan løbende følges via sociale medier, hvor industritekniker.nu er aktiv.

KONTAKT

Spørgsmål vedrørende Industriens Fonds engagement i det nye initiativ kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.