Nyt mentorprogram målrettes danske urbantech-iværksættere

Det internationale accelerator-program Urbantech, der hjælper startups inden for byggeri og byudvikling med at skalere forretningen, har fået en dansk lillebror. Det nye tiltag skal give et tiltrængt rygstød til danske urbantech-iværksættere, med stort vækstpotentiale.

I accelerator-programmet Urbantech udvælges verdens mest lovende, nystartede teknologivirksomheder til et intenst og skræddersyet accelerationsprogram med støtte fra den filantropiske forening Realdania, Industriens Fond samt virksomhederne Cowi, VKR/Velux og EWII. Forløbet har fokus på bygge-sektoren og iværksætterne får, gennem programmet, mulighed for at videreudvikle og skalere deres løsninger i samarbejde med de tre store danske virksomheder med det formål at sætte turbo på udviklingen af digitale løsninger til fremtidens bæredygtige byer.

Nu skal flere danske startups have mulighed for at vokse og få del i Urbantechs tilbud og økosystem. Derfor lancerer Realdania og Industriens Fond en ny dansk lillebror, der går under navnet Urbantech Mentoring, som netop har åbnet for ansøgninger.

Der er så mange spændende og spirende danske startups med potentiale til at skabe mere bæredygtige byer gennem teknologisk innovation. Derfor er det med stor forventning, at vi nu søsætter et tiltag særligt målrettet dem,” siger Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdania, om det helt nye mentoring-program.
 

Målgruppen er statups i det tidlige stadie

I Urbantech Mentoring er målgruppen udelukkende danske startups, der udvikler ny teknologi med potentiale til at forme fremtidens byudvikling. Men i modsætning til hovedprogrammet, så er Realdania og Industriens Fond nu på udkig efter 15-20 startups, udelukkende danske, der stadig er i det helt tidlige stadie, men som har et ekstraordinært potentiale. Håbet er, at de gennem det nye mentoring-program kan udvikle sig og vokse til en ny generation af danske urbantech-startups. 

Arbejdet med iværksætteri i byggebranchen har vist os, at der findes en spændende underskov af danske iværksættervirksomheder. De kan bringe ny teknologi og bæredygtige forretningsmodeller ind i sektoren, og med den rette hjælp kan de udvikle sig til vækstvirksomheder, der bidrager med innovation og unikke kompetencer til det danske økosystem. Den udvikling vil vi gerne bidrage til,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

I Urbantech Mentoring får de udvalgte tech-startups adgang til programmets frivillige mentorer, som har både forretningserfaring og branchekendskab, og som vil stille begge dele til rådighed for at løfte de enkelte startups mest muligt. Det betyder, at de danske startups vil kunne springe en række typiske udviklingstrin over og rykke endnu hurtigere, ligesom de vil få hjælp til at styre uden om dårlige valg eller beslutninger, som mentorerne måske har dyrtkøbte erfaringer med fra tidligere.  
 

Del af et økosystem

Urbantech Mentoring drives af Rainmaking i samarbejde med BLOXHUB – en dansk innovationshub, der arbejder med bæredygtig byudvikling. Her ser CEO, Torben Klitgaard, frem til at byde de udvalgte danske startups velkommen.

Med Urbantech Mentoring får vi en ekstra dimension til glæde for det brede samarbejde i hubben med at forme fremtidens byggeri og byudvikling. De deltagende iværksættere får adgang til alt det bedste, vi har at tilbyde aktører i det danske økosystem”, siger Torben Klitgaard.

I Rainmaking er meldingen til de danske startups fra Community Manager Laura Katzensteiner klar: Søg nu!

Innovationsforskerne har ret: Gode mentorer tidligt i forløbet gør en kæmpe forskel for startups. For at få den fulde effekt skal der koordinering, facilitering og opfølgning ind over. Det er det, vi bringer til bords, og vi glæder os til at komme i gang,” siger Laura Katzensteiner. 

Projekt data

Bliv en del af Urbantech Mentoring

Danske tech-startups kan nu ansøge inden 7. februar om at deltage i programmet.

BESØG hovedprogrammet

Urbantech Accelerator Program skal skabe et konkurrencedygtigt og attraktivt urbantech-miljø i Danmark.

MERE INFO

Ønskes yderligere information om Urbantech Accelerator Program, så kan Fondens sekretariat kontaktes.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 33 37 62 08
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.