Nyt center skal bygge bro mellem viden og produktion  

’Manufactory’ – det er navnet på nyt vækstteknologicenter i Herning, der med støtte fra Industriens Fond skal give samarbejdet mellem de lokale fremstillingsvirksomheder og Aarhus Universitet et solidt løft – til gavn for innovations- og konkurrencekraft i lokalområdet.  

Et pilotprojekt indleder arbejdet, der på sigt skal føre til det nye vækstteknologicenter. Et center, der skal være omdrejningspunkt for afprøvning af nye samarbejdsformer og ideudvikling mellem videninsinstitutioner og produktionsvirksomhed. Samtidig skal centret facilitere, at viden fra universitetet i højere grad tages i anvendelse, når konkrete udfordringer i virksomhederne skal løses.  

– I Industriens Fond er vi optaget af at styrke samarbejde mellem dansk erhvervsliv og universiteter for at nye teknologier og banebrydende forskning målrettet føres ud i virksomhederne. Med denne bevilling vil vi give aktørerne tid og plads til at eksperimentere og afsøge samarbejdspartnere og emneområder. På den måde får Vækstteknologicentret helt optimale betingelser for, allerede fra opstart at skabe impact og styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne, lyder det fra udviklingsdirektør i Industriens Fond, Charlotte Kjeldsen Krarup.  

Virksomhedernes behov i centrum  

Det er virksomhedernes behov, der er omdrejningspunktet for vækstteknologicentret, men Manufactury skal også rumme andre, afgørende perspektiver, bl.a. afdækning af nye forskningsfelter, sikre at studerende får mere praksisnær viden samt etablering af nye virksomheder.  

Ved at trække på helt ny specialiseret viden kan virksomhederne få øget innovationsevnen, teknologiforståelsen og dermed få styrket konkurrenceevnen. Det skal stimulere udvikling af nye produkter og forretningsmodeller samt sikre mere effektive og bæredygtige produktionsprocesser.  

Læs mere om projektet her

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.