Nye ledelsesprojekter blev søsat i fællesskab

Tirsdag formiddag blev syv nye projekter om ledelse for alvor sat i gang. Det skete ved en kort konference på Langelinie Pavillonen i København.

I foråret afsluttedes Industriens Fonds temaindkaldelse om nye ledelsesprincipper. I kølvandet på temaindkaldelsen har syv nye projekter modtaget en bevilling og skal hen over de kommende år, arbejde med udviklingen af ledelsesværktøjer og ledere i dansk erhvervsliv.

Ledelse – nu og i fremtiden

Godt hundrede deltagere havde fundet vej til Langelinie Pavillon i København, hvor moderator Ole Krohn bød velkommen klokken 9:00. Dernæst kridtede adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond banen op og fortalte lidt om Fondens fokus på ledelse og arbejdet med at involvere erhvervsledere i Fondens arbejde gennem blandt andet INSPIRE-arrangementer, løbende dialog og målrettede surveys.

Med udgangspunkt i de muligheder og udfordringer som ledere anno 2017 står med, indtog Bjarne Lykke Sørensen scenen.

På baggrund af sin position som CEO Digital Factory hos Siemens Nordics & Baltics kunne han dele ud af erfaringer fra en mangeårig karriere som leder og ligeledes kigge frem mod en fremtid hvor ledelsesrollen udvikler sig hastigt i takt med at nye teknologier, nye generationer og nye organisationsformer påvirker både små og store virksomheder, og hvor udviklingen og konkurrencesituationen udvikler sig hastigt fra den ene dag til den næste.

Bjarne Lykke Sørensens præsentation blev afsluttet via et par uddybende spørgsmål fra Ole Krohns side og der blev talt om både karriereveje, dansk ledelse i en international kontekst, samt nogle af de konkrete udfordringer, som en leder møder i sit daglige virke.

Syv projekter på scenen

Derefter blev der stillet skarpt på de syv nye projekter om ledelse, der alle har modtaget en bevilling fra Industriens Fond. Ét efter ét præsenterede projekterne kort fra scenen og efterfølgende blev der taget hul på en projektbazar, hvor alle konferencedeltagere mere konkret kunne spørge ind til projekterne og de aktiviteter og værktøjer, som hvert enkelt projekt kommer til at gennemføre og udvikle.

Klokken 12:00 kunne Fondens adm. direktør runde dagen af og samle op på nogle af de diskussioner som havde formet og udfyldt den timelange projektbazar. En stor tak til projektdeltagere og konferencegæster blev naturligvis også udtrykt fra scenen.

De syv nye projekter om ledelse er nu for alvor sat i søen. Det betyder også, at man som leder i en dansk virksomhed, nu kan kontakte de enkelte projekter, hvis der er nogle af emnerne, som man finder meget relevante og derfor gerne ønsker at engagere sig yderligere i.

Såfremt man ønsker at følge projekterne over en bred kam og samtidigt følge nogle af de øvrige aktiviteter og projekter som gennemføres af Industriens Fond, så kan man abonnere på fondens nyhedsbrev. Tilmelding til brevet foretages enten nederst på hjemmesiden, eller i sektionen for aktuelle nyheder.

Projekt data

Konferencen

Konferencen om Nye Ledelsesprincipper blev afholdt den 29. august 2017. Læs om konferencens indhold og program her.

Projekterne

De nye ledelsesprojekter omhandler blandt andet brugen af digitale ledelsesværktøjer, risikoanalyse, systematisk tidsallokering og værktøjer til bedre markedskendskab. Læs mere om projekterne via de tilhørende links nedenfor.

Download

Hent en samlet one pager, der kort sætter ord på de syv projekter.

TEMAINDKALDELSE

De nye projekter er alle blevet igangsat som følge af Industriens Fonds temaindkaldelse om nye ledelsesprincipper i dansk erhvervsliv. Industriens Fond udbyder med jævne mellemrum temaindkaldelser – dem kan man læse om her.

INSPIRE 2016

Industriens Fonds temaindkaldelse om ledelse udsprang blandt andet af fondens dialog med erhvervsledere fra industrien. Den dialog blev først og fremmest udført ved arrangementet INSPIRE 2016, som blev afholdt i oktober sidste år.

To til

På konferencen var også to andre ledelsesprojekter til stede. Dels projektet ATV Mentor, dels projektet Global Leadership Competences. Besøg de to projekter her.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.