Ny undersøgelse viser ultra:bits virkning
Første evaluering af det landsdækkende læringsprojekt ultra:bit viser at 9 ud af 10 børn, der deltager i ultra:bit, synes, det er lettere at kode, end de troede.
5. februar 2019
Samtidig oplever 8 ud af 10 lærere, at ultra:bit har klædt dem på til at undervise i at bruge teknologi til kreative løsninger. Det viser tallene fra den første eksterne evaluering foretaget af Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter (NEUC). Undersøgelsen blev foretaget i november 2018 blandt 330 af de lærere fra hele landet, der deltog i ultra:bit.
Tallene kommer blot et år efter at ultra:bit så dagens lys, og fastslår projektets reelle effekt samt udbyttet af den forbløffende høje tilslutning og kæmpe engagement blandt landets børn og underviser.
Evalueringen konkluderer yderligere:
- 83 % af lærere på daværende tidspunkt havde taget micro:bits’ene i brug, og de, der ikke havde, planlagde typisk at gøre det senere på skoleåret
- 90 % af lærerne oplevede, at det efter arbejdet med DR ultra:bit var lettere at kode
- Andelen af lærere, der vurderede, at de før indsatsen anså det for let at kode, var 21 % og efter indsatsen 48 %
- 96 procent af lærerne oplever, at eleverne gerne vil lære mere om kodning og teknologi.
Ultra:bit får ekstra strøm
I sommeren 2018 iværksatte DR det 3-årige projekt i samarbejde med Industriens Fond og Centre for Undervisningsmidler (CFU) med formålet at løfte børns digitale kompetencer og teknologiforståelse, så de går fra at være storforbrugere af teknologi til også at være skabere med teknologi.
Her i 2019 har initiativet fået fornyet styrke med lanceringen af Ultra:bit 2.0. Med en ny bevilling på 12,6 mio. kroner fra Industriens Fond kan Ultra:bit 2.0 videreudvikle og udbrede det spændende univers, som Ultra:bit har skabt. Allerede ved årets start deltager nu mere end 60.000 børn i 4. klasse fra 1450 skoler over hele landet (ud af ca. 1600 skoler) i projektet, 4000 lærere har været på Ultra:bit kurser, 10.000 børn har været på KreaKodeCamps – og tusindvis af børn har fulgt Ultra:bit på DR Ultra og DR Skole.
Projekt data
PROJEKTET
Ultra:bit er tilvejebragt af DR og Industriens Fond i samarbejde med Centre for Undervisningsmidler.
EVALUERINGSRAPPORT
Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter (NEUC) har i november 2018 foretaget en omfattende undersøgelse af projektets effekt. Resumé samt hele undersøgelsen kan læses forneden.
KONTAKT
Yderligere information kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat:
Nanna Nyholm
Projektleder
Telefon: 33 37 62 06
Mail: nn@industriensfond.dk